Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

SON DAKİKA: ABD İncirlik'teki F-15'leri çekiyor!

Wall Street Journal'in haberine göre, askeri yetkililer, F-15'lerin her zaman kısa süreyle konuşlandırıldığını belirtti.

Savunma Bakanlığı'ndan yetkililer ise Türkiye'ye yeni savaş uçaklarının gönderileceğini ifade etti.

RUS İHLALİNDEN SONRA

Türkiye, Rus uçaklarının 3 ve 4 Ekim’de Türk hava sahasını ihlal etmesinden sonra ABD’den F-15 uçaklarının “Kartal (Eagle)” olarak adlandırılan “C” tiplerinin İncirlik’e konuşlanmasını istemişti. Bunun üzerine ABD; 6 Kasım'da, İngiltere’deki 48’inci “Fighter Wing Üssü”nden gönderdiği altı F-15C’yi İncirlik’e konuşlandırmıştı.

F-15C’lerin en önemli özelliği havadan havaya taarruz yapabilmeleri, F 16’lara göre düşman hava araçlarıyla daha etkili it dalaşına girebilmeleri.

Türkiye’nin F-15C’leri Rus uçaklarının olası bir hava sahası ihlalinde bölgeden uzaklaştırılması ve kapsamlı hava operasyonu durumunda hava kalkanı olarak kullanılması için istediği öğrenilmişti.

F-15E'LER 13 KASIM'DA GELMİŞTİ

ABD'nin 13 Kasım'da Türkiye’ye gönderdiği diğer F-15 uçakları ise “Vurucu Kartal" (Strike Eagle) olarak bilinen “E” tipi savaş uçakları.
“E” tipi F-15’ler ise havadan karaya seri bombardıman taarruzlarıyla tanınıyor. F-15E’ler, F 16’lara göre daha güçlü mühimmat yükleniyor.
F 15 uçakları Rusya’nın Suriye’de konuşlu SU 30 tipi savaş uçaklarıyla benzerlik içeriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.