Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Star Wars Harry Poter'i ezdi geçti!

17 Aralık günü dünyada ve Türkiye'de giren "Star Wars: The Force Awakens" filmi, 100 milyon dolarlık açılış gişesi geliriyle bir önceki rekorun sahibi "Harry Poter And The Deathly Hallowa"ya ait olan 43 milyon dolarlık rekoru açık farkla geride bıraktı.

Dünyada 4 günde 517 milyon dolar

Daha önce filmin açılış gişesinde 57 milyon dolar gelir elde edildiğini açıklayan yapım şirketi Disney, rakamın 100 milyon dolar (yaklaşık 290 milyon lira) olduğunu duyurdu. “Star Wars Güç Uyanıyor”un dünya çapındaki gişe gelirisi ise 4 günde 517 milyon dolar hasılat elde etti.


Asıl geliri ürün satışlarından elde edecek

Star Wars’un gişe hasılatı konuşulurken filmin asıl getirisinin gişeden değil, “Star Wars” lisanslı ürünlerin satışından elde etmesi bekleniyor. “Star Wars” lisanslı ürünler için 3 milyar ila 5 milyar dolar harcanacağı tahmin ediliyor. Star Wars’un lisanslı ürünleri, 3 milyar dolar gelir getiren “Cars 2″ ve 1 milyar dolar kazandıran “Frozen”ı geride bırakması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.