Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Sultahmet saldırısından önce IŞİD'in dergisinde bakın ne yazıyordu.

Sultanahmet'teki canlı bombanın Suriyeli olduğunun açıklanması gözleri IŞİD'e çevirirken, IŞİD'in dergisi Konstantiniyye'nin son sayısındaİstanbul'a dair tehditlerin yer alması dikkat çekti. Türkiye'de son dönemde öldürülen IŞİD karşıtı gazeteciler için de dergide önceden tehditte bulunulması gözlerden kaçmadı.

İSTANBUL'U ŞERİATLA YÖNETECEĞİZ

Türkiye sabah saatlerinde Sultanahmet'te gerçekleşen canlı bomba saldırıyla sarsılırken, saldırganın Suriyeli olduğunun açıklanması gözleri IŞİD'e çevirdi. IŞİD'in Aralık ayında çıkardığı Konstantiniyye Dergisi'nin 4. sayısında İstanbul'a yönelik tehditler ise dikkat çekti.
Dergide IŞİD karşıtı hutbeler eleştirilirken, şu ifadelerle İstanbul tehdit edildi: "Küfür, tüm çeşitleriyle bir araya gelmiş ve İslam Devleti'ne zarar vermek için elinden geleni yapmaktadır. Tağut Türkiye Devleti, belami teşkilatlarında onun aleyhinde hutbeler okutturarak İslam Devleti'ne zarar vermek istemektedir. Her gün yüzlerce Müslümanı katleden bu haçlılar hakkında bir kere hutbe okumayan bu satılık imamlar, İslam Devleti aleyhinde ciddi bir efor sarf etmektedir. Bütün bu uğraşlarınızı ve çırpınışlarınızı izlemekteyiz. Siz istediğiniz kadar çaba sarfedin, biz yine de Allah'ın izniyle İstanbul'u tekbirlerle fethedeceğiz. 1400 sene önce bunu haber veren Peygamberin müjdesine nail olacağız. Küfrün, demokrasinin ve laikliğin hâkimiyetine son verip İstanbul'u şeriatle yöneteceğiz."

Sultanahmet, Osmanlı ve Bizans döneminde İmparatorluğun merkeziydi.

IŞİD KARŞITI GAZETECİLERE TEHDİT

Türkiye'de son dönemde dikkat çeken IŞİD karşıtı gazeteci cinayetlerine de dergide yer verildi. Gaziantep'te öldürülen Suriyeli gazeteci Naji El Jerf cinayetinden önce çıkan sayıda gazeteci cinayetleri önceden haber veriliyor ve gazeteciler tehdit ediliyor: "Bunların dışında, özellikle Türkiye'de gazeteci veya başka kimlikler altında dilleriyle veya elleriyle İslam Devleti'ne iftira atıp zarar verenler de hak ettikleri şekilde cezalandırıldılar. Bunlardan ibret almayıp hala da İslam Devleti aleyhinde yazıp çizenler, pervasızca konuşup iftira atanlar veya yetkisiz bir şekilde onun ismini kullanarak fayda elde etmek isteyenleri de aynı akıbet beklemektedir."

Odatv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.