Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Sultanahmet bombacısı "tırnaksız" çıktı
İstanbul’da 10 Alman turistin ölümüne ve 15 kişinin yaralanmasına neden olan Suudi asıllı IŞİD canlı bombası Nabil Fadli’nin, Suriye’de işkence gördüğü için ayak tırnaklarının olmadığı ortaya çıktı.


Sultanahmet Dikilitaş Meydanı’nda kendini patlatarak eylem yapan Nabil Fadlı’nın otopsi işlemleri sırasında, ayaklarından birinde hiç tırnak bulunmadığı dikkat çekti. Habertürk gazetesine göre, yetkililerce yapılan araştırmadan sonra bazı kişiler yakalandı ve ifadeleri alındı. Gazete, Nabil Fadli’nin “IŞİD örgütü mensubu olduğu şüphesiyle” Suriye’de Beşar Esad rejimi tarafından yakalanarak işkence yapıldığını ve ayak tırnaklarının söküldüğünü yazdı.

ABD’ye iletildi

Haberde, 28 yaşındaki canlı bomba Nabil Fadli’nin 5 Ocak günü göçmen sıfatıyla Türkiye’den sığınma talebinde bulunduğu ve Zeytinburnu’ndaki bir evi de adres olarak gösterdiği belirtildi. Nabil Fadli’nin İstanbul’da kullandığı cep telefonunun numarası belirlendi, bu numaradan ve bu numaraya yapılan aramaların listesi çıkarıldı. Fadli, telefonu 18 Aralık 2015 günü kullanmaya başladı. Habertürk’e göre, incelemeler, Nabil Fadli’nin, Şanlıurfa, Ankara ve İstanbul hattında yolculuk yaptığını ortaya koydu. Gazete, Fadli’ye “Ankara’da canlı bomba ol” talimatı veren kişinin ise ABD’ye kaçtığını ve bu bilginin Amerikan yetkililerine iletildiğini yazdı.

Nabil Fadli’nin babasının adının Abdüllatif, annesinin ise Brijit olduğu ifade edildi. Buna göre, Fadli, Suriye’deki bir Ermeni köyünde dünyaya geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.