Öne Çıkanlar ışid KPSS HDP selahattin demirtaş türkiye dünyanın en güçlü orduları

Sur'da 293 ölümcül nokta!
SUR’DA 293 ÖLÜMCÜL NOKTA

İddianamede özyönetim ilanının ardından Sur İlçesi’nde yaşanan fiziki değişikliğe vurgu yapıldı. 293 kritik noktanın tespit edildiği belirtildi. Savcı, Sur İlçesi’nde 293 noktada barikat, hendek, perdeleme, rögar tuzaklaması, parke altında tuzaklanmış bomba, bomba kablolarının çekildiği evler, mayın, tuzaklanmış hendek, büyük mayın tuzaklamaları, hendek-barikat tuzaklamaları ve mevziler bulunduğunu belirtti.

CAMİLERİN ÇEVRESİNE BOMBALI TUZAK DÖŞENDİ


İddianamede, kilise ve camii gibi çok sayıda kutsal mekanın çevresine de bombalı tuzak döşendiği belirtildi. Tespit edilen noktalarda roketatar mevzisi bulunduğu belirtilen iddianamede, 293 noktanın 250’den fazlasına tuzaklanmış patlayıcılar yerleştirildiği vurgulandı.



8 NOKTADA KESKİN NİŞANCI

İddianamede, Sur’da 8 önemli noktada PKK’nın keskin nişancılarının olduğu belirtildi. 8 noktanın 4’ünde ’Zagros’ adı verilen zırh delici keskin nişancı tüfeği bulunduğunu belirten savcı, bir noktada da keskin nişancı mevzisi kurulduğunu kaydetti. İ

TÜRBENİN ETRAFI BOMBA HATTI

İddianamede, Diyarbakır’ın İslam ordularınca fethedilmesi sırasında öldüğü belirtilen Halid Bin Velid’in oğlu Hazreti Süleyman ve 27 sahabe türbesinin bulunduğu Hazreti Süleyman Camii’nin ön ve arka girişlerine komple bomba hattı döşendiği belirtildi. Uzmanlar bombanın patlatılması durumunda tarihi Hazreti Süleyman Camii’nin büyük oranda hasar göreceği endişesi taşıdıklarını söyledi.

MASUMANE BİR DÜŞÜNCE AÇIKLAMASI DEĞİL

Özyönetim ilanı yapılan yerin terör eylemlerinin odak noktası haline gelen Sur İlçesi’nde olduğunu belirten savcı, bunun masumane bir düşünce açıklaması olmadığını vurguladı.

Şüphelilerin halk üzerindeki etki ve yönlendirme gücünün bilindiğini kaydeden savcı, açıklamanın düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini vurguladı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.