Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

Sur'da çatışmalar şiddetlendi! Polisten sonra asker de sokağa indi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde başlayan operasyonda çatışma çıktı. Sokağa çıkma yasağını ilan edildiği Sur'da polisten sonra asker de sokağa indi.

Sur ilçesinin 6 mahallesi ve 1 caddesi ile girişindeki Şeyh Sait Meydanı’nda 9 günün ardından kaldırılan ancak önceki gün saat 16.00’da yeniden uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağının ardından şiddetli çatışmalar sürüyor.

Sur'da polisten sonra asker de sokağa indi

İlçede, sabah saatlerinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Çok sayıda özel harekat polisleri ile terörle mücadele ekiplerinin katılımıyla yapılan operasyonda, teröristler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Yer yer bomba seslerinin de yükseldiği ilçede operasyonlar tüm hızıyla sürüyor.



Geçtiğimiz günlerde Melikahmet Caddesi üzerinde teröristlerin roketli saldırısı sonrası yaşanan şiddetli çatışmaların ardından cadde harabeye dönerken bir vatandaş o bölgede yaşananları anlattı. Cep telefonu kamerasıyla cadde üzerinde gezen vatandaş, yaşananları çektiği telefona anlatarak tahribatı gözler önüne serdi. Yaşanan şiddetli çatışmalardaki tahribatı çeken vatandaş o anları an be an cep telefonuna kaydetti. İlçede yaşayan vatandaşların büyük bir kesiminin göç ederken bir kısmının ise yasak olmayan mahallelere giderek yakınlarının evlerine sığındığı belirtildi.


Öte yandan, ilçede son 11 gün içerisinde 2 polis şehit oldu, 14 polis yaralandı, çıkan çatışmalarda toplam 31 terörist etkisiz hale getirildi.

Sur'da çatışmalar sürüyor

Teröristlerin barınarak hendek kazıp, barikatlar kurduğu Diyarbakır ’ın Sur ilçesinde 17 saat arayla yeniden sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından asker de polise takviye için ilçeye girdi. Teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çatışmaların aralıksız sürdüğü ilçeye takviye olarak giren asker, zırhlı araçlarla teröristlerin bulunduğu noktalara yakın bölgede giriş ve çıkışları tutuyor. Askerin güvenlik önlemi aldığı Sur’da teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için özel harekat timlerinin dört koldan kontrollü olarak ilerlediği belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.