Öne Çıkanlar esed chp komplohaber devlet bahçeli Almanya

Sur'da hain plan deşifre oldu!
HDP, paralel yapı ve dış güçler, büyük bir kaosun fitilini ateşlemek için Diyarbakır Sur'u seçti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sıkışan teröristleri kurtarmak için halkı bugün (çarşamba) Sur'a yürümeye çağırdığı kalleş planın detaylarına ulaşıldı. İstihbarat birimlerinin edindiği bilgilere, Türkiye'de Gezi ve 6-8 Ekim olaylarından daha büyük bir ayaklanma çıkarmak için sembolik olarak Sur seçildi. Sivil halk buraya çekilerek büyük bir kaos planı hazırlandı.

HDP koordinesindeki kaos planında görev dağılımı bile yapıldı. 21 Mart Nevruz günü Sur'da provokasyonla Türkiye genelinde halk sokağa dökülecekti. Ancak Sur'daki teröristlerin artık iyice köşeye sıkışması ve Kandil'den gelen 'Sur düşmek üzere elinizi çabuk tutun' talimatıyla Selahattin Demirtaş beklenmedik açıklamayı yaptı. Sur'da yürütülen terör operasyonlarını 'abluka' olarak niteleyen Selahattin Demirtaş, dışarıdan gelecekler ve bölge halkını bugün saat 16.00'da Sur'a yürümeye çağırdı. 

İŞTE KANLI PLANIN AYRINTILARI 

PKK, keskin nişancıları Sur çevresine yerleşip sivilleri hedef alacak ve 'devlet katliam yaptı' yaygarası çıkartılacak.  - Diyarbakır dışından Gezi ve Carettepe'de devreye giren yaşadışı sol örgüt üyeleri Sur'a gelecek.  - Bir süredir Sur'daki terör operasyonları 'siviller ölüyor' algısı yürüten yabancı basının temsilcileri günler öncesinden yerini aldı.  - Olaylar dünyaya aktarılıp yine algı operasyonu yapılacak.

SNIPER'LARI SUR'A GÖTÜRECEKTİ

PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Kobani'den sınırı geçmeye çalışan 2 kişi, Suruç'ta yakalandı. Mesut C. ve Abdurrahman P. isimli şüpheliler, sorgularında PYD tarafından Sur'a keskin nişancı olarak gönderildiklerini itiraf etti. Soruşturmayı derinleştiren güvenlik güçleri, teröristleri Sur'a götüreceği öğrenilen 'Zagros' kod adlı Deniz Ç.'yi kent merkezinde yakaladı. Gözaltına alınan Ç.'nin sorgusu devam ediyor.

6 MAHALLENİN YÜZDE 98'İ TEMİZLENDİ


Sur'da güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında mesafe 30 metreye düşerken, çatışmalarda yer yer devam ediyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, "6 mahallede sıkıntılı olan yerler yüzde 98 oranında temizlendi" dedi. Aksoy şöyle devam etti: Yaklaşık 4 bin 500 aile buradan ayrıldı. 104 aileyi otellerde misafir ediyoruz. Sur'da mağdur olan ailelere 10 milyon 769 bin lira yardım yapıldı. Amacımız, huzur ortamının yeniden tesis edilmesidir. (Akşam)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.