Öne Çıkanlar rusya son dakika haber terör terör örgütü

Sur'daki operasyonlar sona erdi

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için 28 Kasım'da Sur'da başlatılan operasyonlar tamamlandı.

268 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalle ve bir caddenin belirli bölümünde 103 gün devam eden operasyonda, bugüne kadar 268 terörist etkisiz hale getirildi, 354 el yapımı patlayıcı imha edildi.

"VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ARAMA FAALİYETLERİ SÜRECEK"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca operasyon yürütüldüğünü hatırlattı. Müşterek harekatın akşam saatleri itibarıyla sona erdiğini belirten Bakan Ala, vatandaşların güvenliği için operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinin süreceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.