Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett Belçikalı Libeert

Sur'dan acı haber: 1 şehit

Sokağa çıkma yasağının 35'inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Asker, polis ve korucuların katımıyla sürdürülen operasyon nedeniyle ilçede bugün sabah saatlerinde yeniden şiddetli çatışmalar başladı. Yoğun çatışma sesleri ilçenin kilometrelerce uzağındaki bölgelerden bile duyulurken, sabah saatlerinde korucu Mehmet Aygün, keskin nişancı tüfeği Kanas ile boynundan vuruldu. Ağır yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan Aygün, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Korucunun Eğil İlçe Jandarma Komutanlığı emrinde görev yaptığı ve ilçedeki yasağa verilen 17 saatlik aranın ardından 11 Aralık'ta askerle birlikte bölgede görevlendirildiği de öğrenildi.

İlçede, öğleden sonra ise teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak'a operasyon düzenleyen güvenlik güçlerini geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada, şarapnel parçasının isabet ettiği bir asker yaralandı. Yaralı asker, ambulansla kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İlçede, 35 gündür devam eden çatışmalarda şehit olan güvenlik görevlisi sayısı 10'a, yaralanan güvenlik görevlisi sayısı ise 75'e yükseldi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.