Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Sur’da PKK’lı öğretmen öldürüldü
Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken, Diyarbakır Sur'da güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir teröristin öğretmen olduğu ortaya çıktı. 6 gün önce Sur'da güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen PKK'lı terörist Erdal Tekin'in kadrolu coğrafya öğretmeni olduğu öğrenildi.

3 AY GÖREV YAPTI

Örgüt içerisinde 'Zana Andok' kod adını kullanan Erdal Tekin'in, 2015 Şubat ayında Diyarbakır Lice'de bulunan Ahmet Toprak Çok Programlı Lisesine atandığı belirtildi. Şubat ayında göreve başlayan ve 3 ay lisede eğitim veren Tekin'in Mayıs ayında terör örgütü PKK'ya katıldığı ortaya çıktı. YPS militanı Tekin'in PKK'nın güvenlik güçleri ile girdiği çatışmalarda yer aldığı ifade edilirken, 6 gün önce Sur'da yaşanan çatışmada öldürüldüğü belirlendi.

PKK'YA MİLİTAN KAZANDIRIYORDU

Lice'ye öğretmen olarak atanan fakat terör örgütü PKK'ya hizmet eden Tekin'in, örgüt içerisinde YPS sorumlularından olduğu ve PKK'ya çok sayıda militan kazandırmaya çalıştığı tespit edildi. Okuldan ayrıldıktan 9 ay sonra çatışmada öldürülen terörist öğretmen hakkında, öğrencileri terör örgütüne katılmaya zorlamak suçundan şikâyetler olduğu belirtildi. 3 ay öğretmenlik yapan Tekin'in sınıf içerisinde terör örgütü propagandası yaptığı da daha sonra ortaya çıktı.

Mayıs 2015'te okulu bırakarak terör örgütüne katılan Tekin'in öğretmenlik maaşının Ağustos ayı da dâhil 3 ay hesabına yattığı öğrenildi. Yaşanan bu ihmalkarlığın ise dönemin okul yöneticilerinin, Tekin'in durumunu üst yetkililere bildirmemesi olduğu dile getirildi. O dönem Tekin'in PKK'ya katıldığının bilinmesi üzerinde tutanak tutulduğu fakat üst yetkililere bilgi verilmediği belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.