Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Suriye'de ateşkes başladı müzakre 7 Mart'ta
BM güvenlik Konseyi, Rusya ve ABD'nin girişimleri sonucu varılan ve bu gece yarısından itibaren Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oybirliği ile kabul etti.

Kararda, Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun çatışmaların durması konusunda anlaşmaya vardıkları vurgulanarak, Suriye rejimi ve

Suriye'de PYD birliklerine ağır darbe!

 müttefikleri ile Suriye silahlı muhalefetinin, çatışmaların durması kararına uyacaklarını ABD ve Rusya'ya ilettikleri belirtildi.

Karara göre Suriye'de çatışmalar sona erdirilecek, 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararı uygulanacak.

Suriye'de insani yardım konvoylarının en kısa yoldan biran önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının temin edilmesi talep edilen kararda, 2254 sayılı kararda kabul edildiği üzere ülkede siyasi geçiş sürecinin başlatılması ve Suriye'nin geleceğine halkın karar vermesi isteniyor.

Karar metninde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan, bu kararın uygulamasına ilişkin 15 gün içinde Konsey'e rapor sunması istendi.

GÖRÜŞMELER 7 MART'TA YENİDEN BAŞLAYACAK

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de çatışmaların durdurulması ve tüm noktalara yardım ulaştırılması kararına uyulması durumunda, Suriye müzakerelerine 7 Mart'ta devam edileceğini açıkladı.

Suriye savaşı bitti mi ateşkes öncesi son harita

De Mistura, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye konulu toplantıya video-konferans yöntemiyle katılarak çatışmaların durdurulması anlaşmasının yürütülmesi ve siyasi müzakerelerin devamı konusunda açıklamalarda bulundu.Suriye'de çatışmaların durması anlaşmasının bu gece itibariyle uygulanacağını anımsatan de Mistura, "Suriye'de çatışmaların durdurulması kararına genel olarak bağlı kalınır ve insani yardım konvoylarına kesintisiz geçiş imkanı sağlanırsa, siyasi müzakereleri 7 Mart'ta tekrar başlatmayı planlıyorum" dedi.

Müzakerelere daha önce katılan aynı gruplarla devam edileceğini belirten de Mistura, müzakere başlıklarının da önceki toplantıyla aynı olduğunu, Cenevre Bildirisi doğrultusunda sorunu siyasi geçiş süreciyle çözmeyi planladıklarını bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.