Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Tahir Elçi cinayetinde yeni gelişme!

Cinayetin hemen ardından sokakta yapılan olay yeri incelemeleri sırasında tespit edilip el konulan deliller arasında mermi kovanları bulundu.

Elçi'nin yaşamını yitirdiği noktanın daha ötesinde yapılması gereken delil toplama işlemleri ise Sur'da konuşlu bulunan PKK'lıların açtığı ateş nedeniyle tam olarak yapılamamıştı.

Olay yeri uzmanlarının 83 ayrı delil bulmasına karşın açılan ateş nedeniyle sokağın daha üst bölümündeki 43 delil toplanabilmişti.

Bu deliller arasındaki mermi kovanlarının kriminal laboratuardaki incelemelerinde önemli bir tespite ulaşıldı.

Sur ilçesinin girişinde polisleri şehit ettikten sonra sokak içine doğru kaçan YDG-H üyesi Mahsun Gürkan'ın silahından 4 kez ateş ettiği belirlendi. Mermi kovanlarının incelenmesinde, Gürkan'ın elindeki “Glock” tabancaya ait 4 kovan bulundu. Elçi'nin de bulunduğu sokağın alt kısmına doğru koşarak saklanacak yer arayan Gürkan'ın aynı anda en az 4 kez tetiği çektiği ve hedef gözetmeksizin atış yaptığı anlaşıldı.

Elçi'nin yanındaki polislerden kaçan Gürkan, tabancasının şarjöründeki ters mermi nedeniyle silahın tutukluk yapması sonrasında Glock tabancayı atarak olay yerinden kaçtı.

Bu arada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasına konu olan mermi çekirdeğinin bulunduğu yer gözönünde bulundurulduğunda Elçi'nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği olması ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi.

Bu çekirdeğin, silahların ateşlenmesi sırasında olay yeri sokağın üst tarafından elde edildiği belirtildi. Emniyet yetkilileri, tek başına çekirdeğin bulunmasının delil olarak önemli sonuç veremeyeceğini belirtirken, çekirdek üzerinde kalan yiv-set izlerinden eldeki silahlarla mukayesesinin yapılması gerektiğini belirtti.

Emniyet yetkilileri, Dört Ayaklı Minare çevresinde pusu kuran PKKlı grupların tüp bombası döşediklerine dikkati çekti. Olay yerinde ilk gün yapılmak istenilen inceleme için alınan güvenlik önlemleri sırasında PKK'lıların, tüp bombası patlatması nedeniyle polise ait zırhlı Kobra aracın havaya uçtuğunu belirten yetkililer, PKK gruplarının bölgeden çıkarıldıktan sonra yeniden olay yeri incelemesi yapılabileceğini vurguladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.