Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

'Tek Kol' lakaplı teröristin yeri belirlendi
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen alçaksaldırının orgazanatörü olduğu öne sürülen Çeçen asıllı terörist Ahmet Çatayev'in, 2010 yılında Rusya'ya iadesine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) engel olduğu ortaya çıktı. Rusya'da hapishanede kaldığı süreçte kangren olan kolu kesildikten sonra “Tek Kol” lakabıyla ilgi çekici bir figüre dönüştürülen DAEŞ emiri Çatayev'in sır bağlantıları çözülüyor.

TEL AFER'DE SAKLANIYOR
İstanbul'un her köşesini avucunun için kadar iyi bilen ve Kafkasya Emirliği adına Avrupa-Türkiye-Gürcistan üçgeninde yıllarca çalışan Ahmet Recepoviç Çatayev, bir Çeçen direnişçisi iken 2014 yılında ansızın DAEŞ militanına dönüştü. Çatayev ile birlikte Kafkasya Emirliği'nin İnguşetya temsilcisi Said de DAEŞ'e katıldı. Çatayev, Irak bölgesinde bulunan Kafkasyalı savaşçılarla çalışmaya başladı. Çatayev, bu dönemde pek çok tecrübeli Çeçen savaşçıyı da kendi bağlantılarıyla DAEŞ bünyesine kattı. Yaklaşık 200 kişilik tecrübeli bir Çeçen grubuna komuta eden Ahmed Çatayev'in halen Irak'ta olduğu sanılıyor. DAEŞ'in içerisindeki Kafkasyalı savaşçıların pek çoğuyla birlikte Musul'a bağlı Tel Afer bölgesinde saklandığı düşünülen Çatayev, aynı zamanda derin istihbari bağlantılara da sahip. İyi derecede Rusça bilen Ahmed Recepoviç Çatayev, Araplarla rahatlıkla anlaşabilecek kadar Arapça, bozuk bir aksana sahip olsa da Almanca biliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.