Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

Teröre darbenin sırrı ortaya çıktı!

Doğu ve G.Doğu’daki operasyonlarda asker-polis omuz omuza verdi. İstihbarat tek çatı altında toplandı. Seçme ve gönüllü askerlerden oluşan Jandarma Özel Harekât’ın bölge tecrübesiyle Özel Harekât Polisi’nin keskin nişancılık yeteneği birleşince de terörle mücadelede büyük başarı elde edildi. Terör örgütünün şehirlerden süpürülmesi operasyonlarında asker ve polis Doğu ve Güneydoğu’da kol kola, omuz omuza mücadele ediyor. Terörle mücadelede iki kurum arasında istihbarat paylaşımı kusursuz işliyor. Askeri istihbarat birimleri ile Emniyet İstihbarat birimleri de yüzde yüz işbirliği içerisinde çalışıyor. Hem MİT hem de iki kurum tarafından alınan istihbarat aynı havuzda birleştiriliyor. Askerin operasyon tecrübesi polisin elini güçlü kılıyor. Polisin de saha hakimiyeti ise operasyonun başarısında önemli rol oynuyor.


POLİS ÖZEL HAREKÂT (PÖH)

Polis-asker dayanışması öncesinde ise kırsalda gerçekleşmişti. Tamamen gönüllük esasına göre seçilen Polis Özel Harekât (PÖH) ekipleri 2010 yılı öncesinde sahadan alınmıştı. Ancak 2010’un ilk yarısında sayısı 6 bin 500’i bulan polis özel timleri şehrin dışına çıkarak, kırsalda askerle birlikte terör örgütüne dönük operasyonlara katılmaya başlamıştı. Emniyet’in gözbebeği olarak nitelendirilen Polis Özel Harekât ekipleri zorlu bir eğitimin ardından göreve başlıyor. Polis Özel Harekât personeli özel harekât birimlerinde kullanılan her türlü silahlarla atış eğitimleri, keskin nişancılık, silah kullanma teknikleri, arazi ve dağcılık, kapalı alanlarda (bina, uçak, tren, otobüs) rehine kurtarma, spor ve yakın savunma alanlarında eğitim alıyor.


JANDARMA ÖZEL HAREKÂT (JÖH)

PKK’ya karşı yürütülen mücadelede büyük rol alan Jandarma Özel Harekât da tamamen seçme ve gönüllü uzman çavuş, subay, astsubaylardan oluşan seçkin bir birim. Bu seçkin birimlerin başında çoğunlukla bir subay yer alıyor. Operasyonlara da JÖH timleri ya da komando timleri çıkıyor.

Bölgede görev yapan bu profesyonel askerler süpürme operasyonlarında sivillere yönelik son derece hassas davranıyor. Sivil halkın etkilenmemesi için operasyonlarda bazen milim milim ilerleme sağlanıyor. Bu da operasyonların zaman zaman yavaşlamasına yol açıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.