Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Teröristler 3 gazeteciyi kaçırdı
AA'nın savaş muhabirliği eğitimi almış deneyimli personeli arasında bulunan muhabir Rauf Maltaş, fotomuhabiri Onur Çoban ve kameraman Kenan Yeşilyurt, bir hafta önce Mardin'in Nusaybin ilçesinde görevlendirmişti.

Olayları takip eden 3 gazeteci Yenişehir Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kaçırıldı."İlçede PKK'dan izin almadan çekim yaptıkları" gerekçesiyle fotoğraf makineleri ve kameralarına da el konulan gazeteciler, bilinmeyen bir yere götürüldü..

Kaçırılmalarının üzerinden 48 saati aşkın süre geçen gazetecilerin, Afganistan, Mısır, Libya, Tunus, Yemen, Suriye gibi savaş bölgeleri başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından servis ettiği çok sayıda haberi bulunuyor.

SERBEST BIRAKILDILAR

Nusaybin'de cuma günü PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan Anadolu Ajansı muhabirleri Rauf Maltaş, kameraman Kenan Yeşilyurt ve foto muhabiri Onur Çoban, bugün öğle saatlerinde Nusaybin'de serbest bırakıldı.

Teröristler, Anadolu Ajansı ekibini HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan ve ilçedeki gazetecilerin yanında bıraktı. HDP Milletvekili Altan, serbest bırakılan gazetecilerle birlikte Nusaybin Kaymakamlığı'na gitti.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.