Öne Çıkanlar MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Sözleşmeli Bordo Bereli

Teröristler son 100 metreye sıkıştı: Kaçamayacaklar
Terör örgütü PKK’nın harabeye çevirdiği Sur’a haftalar sonra Akit Gazetesi Ankara Haber Müdürü İsmail Uğur girdi. Hasırlı Mahallesi’nde100 metre karelik alana sıkışan teröristlerin Sur’un tarihi mekanlarına verdiği tahribatı görüntülerken, canı pahasına mücadele veren asker ve polislerden gelinen son noktaya ilişkin bilgiler aldı.

35-40 TERÖRİST KALDI

Sur’da 85 gün önce 300 civarında militanla saldırılara başlayan terör örgütü PKK, sokağa çıkma yasağı sonrası ağır kayıplar verdi. HDP’li belediye başkanları ve milletvekillerinin sağladığı lojistik desteğe rağmen bölge halkından destek alamayan teröristlerin sayısı, başarılı operasyonlar sonrası 35-40’a düştü. Kalan teröristlerin büyük kısmı ise dağ kadrosundan oluşuyor.

100 METRELİK ALANA SIKIŞTILAR

Hendek kazarak bombalı tuzaklarla Sur’u harabeye çeviren teröristler, 100 metrekarelik bir alana sıkıştırılarak abluka altına alındı. TSK’nın seçkin birlikleri ve Polis Özel Harekat ekipleri tarafından sürdürülen operasyonda sona gelindi. Şehit verilmemesi için teröristler tarafından hazırlanan bombalı tuzaklara karşı büyük bir dikkatle hareket ediliyor.

KİLİSEYE DOST, CAMİYE DÜŞMANLAR

İslam düşmanı teröristler, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Kurşunlu Camii’nin avlusunda yer alan türbeyi de tuzaklı bombayla yıktılar. Tarihi Kurşunlu Camii’ni kullanılamaz hale getiren teröristler, bahçesindeki türbeyi büyük mutfak tüpüne tuzakladıkları bombalarla harabeye çevirdiler.

TERÖRİSTLERİN KAÇMA ŞANSI YOK

1 kilometrekarelik alanı tamamen abluka altına alan güvenlik güçleri, Hasırlı Mahallesi’ne sıkışan teröristlerin kaçabilecekleri hiçbir alan bırakmadı.

Sokak başlarında oluşturulan etrafı kum torbalarıyla çevrili küçük mevzilerde 24 saat nöbet tutan asker ve polisler, gece görüş sistemine sahip kask ve techizatlarıyla adeta kuş uçurtmuyor.

DÜNYANIN EN MERHAMETLİ ORDUSU

Boşalan sokaklarda açlıkla karşı karşıya kalan sokak hayvanlarını da besleyen asker ve polisler, dar alanda sıkışıp kalan teröristlere de sık sık megafondan ‘teslim olun’ çağrısı yapıyor. Onlarca asker ve polisimizi şehit etmelerine rağmen, pişmanlık duymaları halinde teröristlere yaşam hakkı tanıyan Türk askerlerinin, ‘Kaçışınız yok. Ölmek zorunda değilsiniz. Gelin teslim olun’ çağrıları, Türk ordusuna dünyanın en merhametli ordusu olma özelliği kazandırıyor.

“MİLLETİMİZİN DUALARIYLA GÜÇLÜ VE KARARLIYIZ”

Operasyon alanında Yeni Akit’e bilgi veren komutanlar, “Şu anda son aşamaya gelmiş durumdayız. Bütün asker ve polislerimiz, milletimizin dualarıyla son derece güçlü ve kararlı bir şekilde terörle mücadeleyi sürdürüyor. Milletimiz şunu iyi bilsin ki; bu yiğit vatan evlatları olduğu sürece, hiçbir düşman hain emellerine ulaşamayacaktır. En temel hassasiyetimiz; hiçbir sivil ve masum insanın canına zarar gelmemesidir. Yakın bir zamanda bütün terör unsurlarını temizleyip, terörün mağdur ettiği vatandaşlarımızın yeniden huzurlu bir şekilde evlerine dönmelerini temin etmiş olacağız” dediler. (Yeni Akit Gazetesi)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.