Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber ahmet davutoğlu

Teröristler yine okullara saldırdı

İdil'de bugün sabah saatlerinde okula giden öğrenci ve öğretmenler, PKK’lı teröristlerin saldırılarında büyük tehlike yaşadı.

8 OKUL VE 1 YURDA SALDIRDILAR

Turgut Özal, Yeni ve Yukarı olmak üzere 3 mahallede bulunan İdil Anadolu Lisesi, İdil Çok Programlı Anadolu Lisesi, İdil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bener Cordan İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Veysel Karani Ortaokulu, Anafartalar İlkokulu ve Anadolu Lisesi Öğrenci Yurdu’na PKK’lı teröristler tarafından molotof kokteylli, havai fişek ve ses bombaları ile saldırı düzenlendi.



EĞİTİM KISITLI SÜRÜYORDU

Cizre ve Silopi’de yasağın başladığı 14 Aralık tarihinden sonra PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin tehditleri nedeniyle eğitim sadece, güvenlikli mahallelerde bulunan Mehmet Akif Ersoy İlk ve Orta Okulu ile İmam Hatip Orta Okulu ve İdil Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde eğitim devam ediyordu.



ÖĞRENCİLER PAZARTESİ DERS BAŞI YAPMIŞTI

PKK'lıların tehditleri nedeniyle bir ayı aşkın süredir eğitimlerin yapılmadığı 8 okulda okuyan öğrenci velilerine geçen hafta sonu okul yöneticileri, cep telefonu ile gönderdiği mesajla sınavların yapılması için öğrencilerin okula gelmesini istedi. Pazartesi gününden bu yana da saldırıya uğrayan 8 okul öğrencileri de okula gelerek sınavlara girdi.


Bugün sabah saatlerinde okula giden öğrenciler ve öğretmenler dersteyken, teröristlerin ses bombalı, havai fişekli ve molotof kokteylli saldırısına uğradı. Sınıflarında dersler yapılırken meydana gelen patlamalarda, öğrenciler ve öğretmenler büyük tehlike atlattı.

ÖĞRENCİLER ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA OKULU TERKETTİ
Öğretmenlerin kontrolünde sınıflardan çıkan öğrenciler, çığlıklar içerisinde okulu terketmeye çalıştı. Polisin zamanında müdahalesiyle, okullara yönelik saldırılarda can kaybı yaşanmadı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.