Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Terörü 'ATAK' bitirecek!
Türkiye'yi helikopter satın alan bir ülke konumundan helikopter üreten ve satan bir ülke konumuna yükselten ATAK'ın TSK envanterindeki sayısı her geçen gün artıyor. 10 Haziran 2014 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen törenin ardından TSK'ya teslim edilmeye başlanan ATAK'ın gökyüzündeki uçuşları, Türk milletini gururlandırıyor.

Milli taarruz helikopterlerinin konuşlandırıldığı Kara Havacılık Komutanlığına bağlı 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı da kapılarını Anadolu Ajansına açtı.

ATAK SEÇKİN TÜRK PİLOTLARINA EMANET 

Günlük görev ve eğitim uçuşları öncesi komutanlarından brifing alan ATAK pilotları, Kara Havacılık Komutanlığında aldıkları eğitimle diğer taarruz helikopterlerinde de görev alabiliyor.

ATAK'ların sahip olduğu son teknoloji silah sistemleri ve manevra kabiliyeti ise Türk pilotlara ayrı bir onur yaşatıyor. Milli helikopteri kullandıkları için mutlulukları yüzlerinden okunan seçkin Türk pilotları, ATAK'larla gökyüzünde adeta kuş gibi süzülüyor.

Pilotların uçuşa hazırlanmaları, helikopterdeki son kontrolleri de askeri disiplin içerisinde gerçekleştiriliyor.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ tarafından yapılan tanıtım gösterilerinde halk arasında "takla" diye nitelendirilen 360 derece manevra gücüyle hafızalara kazınan ATAK helikopterleri, sahip olduğu üstün özelliklerle de dikkati çekiyor.

T-129 ATAK, 5 palli ana rotor, güçlü motoru, yeni nesil hedef tespit sistemi, entegre kask sistemi, etkin ve özgün silah teknolojisi, sayısal kokpit mimarisi, görev bilgisayarları ile gelişmiş uçuş ve atış kontrol istemleriyle öne çıkıyor. ATAK, 90 dereceye yakın açılarla yükselme, dalma, burun ya da kuyruk sabit kalacak şekilde kendi etrafında dönme ve yana uçuş gibi helikopterler için zor kabul edilen manevraları başarıyla yapıyor.

Avcı kaskı

Helikopter, tamamen milli imkanlarla üretilen silah ve güç kontrol sistemine sahip. Türk yapımı lazer güdümlü Cirit füzesi ve uzun menzilli Mızrak tanksavar füzesi, ATAK'ın silahları arasında yer alıyor.

Helikopterde ayrıca 4 istasyona ihtiyaca göre yüklenen antitank füze, güdümlü-güdümsüz roket ile havadan havaya füze sistemi ve 500 mermi atabilen 20 milimetrelik burun topu da bulunuyor.

ATAK, yeni nesil gece görüş sistemi ve gelişmiş termal görüş sistemi sayesinde hedefi uzak mesafeden ateş altına alabiliyor. Helikopterde ASELSAN özgün üretimi ASELFLIR-300T gece-gündüz termal görüş ve hedefleme sistemi ile avcı kaska montajlanmış nişangah sistemi bulunuyor. Tamamen milli imkanlarla üretilen kaska entegre görüş sistemi ile ihtiyaç duyulan tüm uçuş gösterge ve referans bilgileri kasktaki vizöre taşınabiliyor.

ATAK helikopteri hedefi çıplak gözle görmeden de vurabiliyor. Öyle ki belirlenen hedefi lazer sistemiyle koordinatlayan ATAK, dağın diğer yakasındaki herhangi bir hedefi kilometrelerce uzaklıktan imha edebiliyor.

Ulusal ve uluslararası tatbikat ve savunma sanayi fuarlarında dünya kamuoyunun karşısına çıkarak takdir toplayan ATAK'ın burun kısmında yer alan ve ASELSAN tarafından geliştirilen kamera sistemi de uçuşları kayıt altına alıyor.

TERÖRLE 24 SAAT MÜCADELE EDİYOR

Üretimi devam eden ve peyderpey TSK'ya teslim edilen milli taarruz helikopterleri, konuşlu bulunduğu birliklerde 24 saat görev yapıyor. ATAK helikopterleri yaklaşık bir yılı aşkın süredir terörle mücadelede aktif görev alıyor.

Kabiliyeti ve üstün teknolojisi sayesinde terör örgütünün adeta "korkulu rüyası" haline gelen ATAK, başarısıyla da dosta güven düşmana korku salıyor. Sarp ve derin vadilerde manevra yapabilen ATAK, terörle mücadele kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da güvenlik güçlerine destek oluyor.

Üstün özelliğe sahip avcı kaskının sağladığı avantajla başta gece olmak üzere her türlü olumsuz hava koşullarında uçabilen ATAK, yerli savunma sanayinin önemini ortaya koyuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.