Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

TSK açıkladı: O bölgede kontrol sağlandı
TSK'dan yapılan son dakika açıklamaya göre, ''Özgür Suriye Ordusu tarafından Zarzur meskun mahalli ve Bab-Mümbiç karayolunda büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nda IŞİD'in elindeki El Bab'ı kuşatan Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, bugün El Bab-Menbic karayolunda kontrolü sağladı. Ayrıca, Zarzur meskun mahallinde de kontrol ÖSO'ya geçti.

TSK açıkladı: Özgür Suriye Ordusu tarafından Zarzur meskun mahalli ve Bab-Mümbiç karayolunda büyük ölçüde kontrol sağlanmıştır

10 AYRI IŞİD HEDEFİ VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ayrıca 10 ayrı IŞİD hedefinin vurulduğunu duyurdu. 108 gün önce başlayan operasyona ilişkin bilgilendirme yapan TSK, savaş uçaklarının vurduğu yerler arasında silahlı mevzii haline getirilmiş üç bina, barınma yeri ve karargâh olarak kullanılan dört bina ve üç kontrol noktası bulunduğunu belirtti.

EL BAB EN ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİYDİ

24 Ağustos'ta başlayan sınır ötesi harekatta kısa sürede Cerablus-Azez hattı IŞİD'den temizlendi ve ardından güneydeki El Bab'a kadar ilerlendi. Birkaç hafta önce kuşatılan El Bab, terör örgütünün en önemli merkezlerinden biri.

El Bab'ın doğusundaki Menbic ise, yaz mevsiminde IŞİD'den temizlendi ancak PKK'nın Suriye kolu YPG güçleri Türkiye'nin uyarılarına rağmen kenti terk etmedi.

MENBİÇ YPG'NİN KONTROLÜNDE

Menbic, halen YPG'nin kontrolünde bulunuyor ve Ankara birçok kez Fırat Nehri'nin doğusuna YPG güçlerinin çekilmemesi halinde kente gireceğini duyurdu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.