Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

TSK'da yeni önlem! Kamuflajlara yeni tasarım...
TSK'nın kamuflaj üniformaların yeniden tasarlanmasına ilişkin çalışma başlatıldı. Emri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar verdi. İlk üniformayı da kendisi kullandı. Akar yeni kıyafeti Kilis ve Konya'da giydi...

UYDUDAN BAKILDIĞINDA ASKERLER GÖRÜLMÜYOR

Peki yeni nesil kamuflaj üniformalarının avantajı ne? Nano teknolojiyle üretilen üniformalarda uydudan bakıldığında askerlerin görünmesini engelleniyor. Kamuflaj, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretildi. 

RÜTBELER OMUZDAN İNDİ



Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, uydududan görülmesin diye üniformanın göğsün sağ bölümünde yer aldı. Boyutunun ise diğerine oranla daha küçük olduğu görüldü. Hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu isimlik yer alması dikkat çekti. Bröveler ise mevcut üniformalardaki yerlerini korudu.Yeni tasarlanan üniformadaki diğer değişiklik ise Türk bayrağı oldu. Ay yıldızlı peç, Orgeneral Akar'ın üniformasının sağ kolunda mevcut.

Çalışmalar tamamlandığında yeni tasarlanan kamuflajlar TSK'da kullanılmaya başlanacak...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.