Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

TSK'dan kritik hamle: Sözleşmeli er alımı başladı!

Profesyonel askerlik hedefiyle başlatılan uzman erbaş ve sözleşmeli er uygulaması kapsamında personel alımları sürüyor. En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlayanlar veya askerlik yapmamış olanlar sözleşmeli er olmak için başvuruda bulunabiliyor.

Ön şartları uyan adaylar, sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra askeri eğitimden geçiriliyorlar. Tüm bunlardan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri kadrosuna alınacak olan sözleşmeli erler sigortalı sayılıyor ve her yıl 45 gün izin alma hakkı bulunuyor. Ayrıca sözleşmeli erlere birlik ve kritik görev durumlarına göre 2 bin 100 ile 4 bin 100 lira arasında maaş, hizmet yılına bağlı olarak 8 - 79 bin lira arasında sözleşme sonu ikramiye veriliyor. Bu arada sözleşmeli uzman erbaş ve er olmak isteyenler yaşadıkları şehirlerden de başvuruda bulunabiliyorlar. Başvuru yerleri şu şekilde:

"Erzurum, 9'uncu Kolordu Komutanlığı ve Erzurum Askerlik Şubesi Başkanlığı. Kars, 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Kars Askerlik Şubesi Başkanlığı. Ağrı, 12'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı ve Ağrı Askerlik Şubesi Başkanlığı. Ardahan, 25'inci Hudut Tugay Komutanlığı ve Ardahan Askerlik Şubesi Başkanlığı. Artvin, 25'inci Hudut Tugay Komutan Yardımcılığı ve Artvin Askerlik Şubesi Başkanlığı. Iğdır, 5'inci Hudut Alay Komutanlığı ve Iğdır Askerlik Şubesi Başkanlığı." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.