Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Tunceli'de PKK'ya ağır darbe
Tunceli'nin Bali Deresi'nde 7 Kasım tarihinde düzenlenen hava destekli operasyonda öldürülen 14 PKK'lı arasında, örgütün sözde bölge sorumlularından olan ve teröristler için hazırlanan Mavi listede 1.5 milyon lira ödül ile aranan 'Agit Amed' kod adlı Umut Hocaoğlu'nun da bulunduğu belirtildi.

Tunceli merkez Bali Deresinde 7 Kasım tarihinde güvenlik güçleri tarafından kış üslenmesi hazırlığında olan PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilen ve savaş uçaklarının da kullanıldığı operasyonda etkisiz hale getirilen 14 terörist arasında, örgütün bölgedeki önemli bir isminin de olduğu belirtildi. 'Şehit J. Uzm. Çvş. Serdar Yıldırım-40' adlı operasyonda öldürülen 14 PKK'lı arasında, Mavi listede başına 1.5 milyon lira ödül konularak aranan 'Agit Amed' kod adlı Umut Hocaoğlu'nun da olduğu belirtildi. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 34 yaşındaki Hocaoğlu'nun PKK'nın sözde Dersim Eyalet batı karargahı sorumlusu olduğu belirtildi.

ÖLDÜRÜLENLERİN 5'İ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ

PKK'lı Hocaoğlu'nun son dönemde Tunceli bölgesinde gerçekleşen bir çok eylemin planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu belirtilirken, Hocaoğlu ile birlikte, Tunceli'de gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda örgütün 5 üst düzey yöneticisinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.