Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Turist rehberi faciayı önledi

Sultanahmet saldırısıyla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. Saldırı sırasında turist grubun içine girip bombanın pimini çeken saldırganı fark eden Turist rehberi Sibel Şatıroğlu'nun 'kaçım bomba'diye çığlık attığı öğrenildi.

ÖNCE BİR TIK SESİ DUYDU

Turist rehberinin, şüphelinin elindeki bombayı görüp pimini çektiği anda 'tık'sesi duyduğu, 'kaçın bomba' diye bağırdığı öğrenildi. Bu çığlık üzerine kaçan 15 kişi yaralanırken kaçamayan 10 kişi vefat etti.

PİMİ ÇEKTİĞİNİ FATK ETTİ

Şatıroğlu, emniyet güçlerine verdiği ifadede şunları söyledi:

“20- 25 kişilik gruba Dikilitaş ile bilgi aktardığım sırada grup içinden ‘tık’ şeklinde ince bir ses geldi. Sesin normal olmadığını fark ettim ve sağa sola baktım. Grup içinde Türk vatandaşına benzeyen modern giyimli temiz yüzlü, top sakallı bir genç olduğunu fark ettim. Gencin bombaya ait pimi çektiğini gördüm, Almanca ‘Kaçın’ diye bağırdım. Kaçışmaya başladık. Zaten bomba anında patladı.”

BOMBACIYI REHBER TEŞHİS ETTİ

Rehberin canlı bombayı aynı zaman da teşhis de ederek kimliğinin belirlenmesine yardımcı olduğu öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.