Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Türk askerine ateş açıldı
Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı'nda DAEŞin karargahı El Bab kuşatılmış durumda. Ankara, birkaç haftadır yüksek sesle terör örgütüne karşı kurulan uluslararası koalisyonun Türkiye'ye hiçbir destek vermediğini vurguluyor. Türk savaş uçakları ise geçen haftadan bu yana Rus jetleriyle birlikte El Bab'da saldırı düzenliyor.

Bu tabloda, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Pentagon Sözcüsü Peter Cook, koalisyon uçaklarının geçen hafta Türkiye'ye destek uçuşu yaptığını açıkladı.

MÜHİMMATSIZ YARDIM

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, El Bab'da uçuş yapan ABD uçaklarının mühimmat taşımadığını itiraf etti. Cook, geçen hafta koalisyon uçaklarının, Türkiye'nin talebi üzerine, El Bab bölgesinde örgütün yoğun ateşi altında kalan Türk güvenlik güçlerine destek amaçlı bomba atmadan “güç gösterisi sortileri" yaptığını söyledi.

Uçakların mühimmat bırakmadığını ve bunun nedeni ile ilgili olarak elinde operasyon detaylarının bulunmadığını ifade eden Cook, El Bab operasyonuna destek konusunun Türk-Amerikan yetkililerince görüşülmeye devam edildiğini kaydetti.

MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan hasan 7 yıl önce

Destek degil kostek ucusu yapmislar, savas ortaminda muhummatsiz ucus?

Avatar
Yasin Kılıç 7 yıl önce

Bunlar resmen bizi aptal yerine koyuyorlar. Arpayı samana katıp yiyorlar Bizede Eşşek diyorlar bizim bizden başka dostumuz yok. Birlik ve beraberlik zamanı.

Avatar
Her şey Vatan için 7 yıl önce

Amerika inandırcılığını çoktan yitirdi artık ne söylese ben asla inanmıyorum dost görünen sinsi düşman...