Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap ıkby

Türk jetlerinin vurduğu uçağın pilotlarından biri Türkmenlerin elinde!
Türk jetleri tarafından sınır ihlali yaptığı için düşürülen Rus savaş uçağından atlayan pilotlardan biri Türkmen tarafına düştü.Rus savaş uçağı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırına yakın bir bölgede düşürüldü. Uçak, sınır ihlali yaptığı için birkaç kez uyarıldıktan sonra Türk jetleri tarafından düşürüldü.

 
PİLOTLARI ALMAK İÇİN HELİKOPTER GELDİ


Düşürülen uçağın pilotlarını almak için bölgede dolaşan iki helikopterin inişine ise Türkmen güçlerinin izin vermediği belirtiliyor..

"Yayladağı'nda sınırı gören bir noktadayız. Uçağın düşmesinin hemen arkasından bombardıman başladı. Uçağın düştüğü nokta Kızıldağ denilen mevki. Bize yerel kaynaklardan ulaşan bilgiye göre uçağın düşmesinden sonra iki pilot paraşütle atladı o iki pilotu alabilmek için iki heliopter hava dolaşıyor ancak helikopterlkerin yere inip pilotları almasına Türkmenler izin vermiyor. Hemen arkasından uçağın düşmesinden 20-25 dakika sonra şiddetli bombardıman başladı. "Kırkbeşlik" denilen tepeden bombardıman yapılıyor."

Hatice Demircan'ın yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre pilotlardan biri Türkmenlerin elinde, Türkmenler diğer pilotu arıyorlar.

TEPELER KURTARILINCA UÇAK GELDİ


Hatay’ın Yayladağ İlçesinin karşısında 1 ile 4 kilometrelik uzaklıklardaki Türkmenler’in yoğun olduğu bölgelerdeki tepelerde Beşar Esad’a bağlı rejim güçlerinin bu sabaha karşı püskürtülmeye başlandığı, düşen uçağın da tam bu anlarda Türkmenlerin bulunduğu bölgeye yaklaştığı anlaşıldı. Yerel kaynaklar, uçağın Türkmen Dağın’daki tepeler üzerinden Türkmenler’in barındığı Yamadı kampı bölgesine yaklaşırken Murtlu ve Kepir köyleri belgesindeki Kızıldağ Tepesi üzerinde düştüğünü söyledi. Pilotların yaklaşık 500 metre aralıkla bu bölge paraşütle atladığı, muhtemelen pilotların Türkmenlerin eline düşmemesi için çevresinin bombalanarak yaklaşmalarının önlendiği de belirtildi.

2 TÜRK YARALI

Düşen uçağın parçalarının savrulduğu Yayladağı’nın Dutlubahçe Köyü’nde iki Türk köylü yaralandı. Yaralılardan Mahmut Horoz’un ameliyata alındığı, diğerinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.