Öne Çıkanlar esed chp komplohaber ahmet hakan devlet bahçeli

Türk ordusunun yeni kuvveti
Türk Silahlı Kuvvetleri, yeni bir kuvvet anlaşı içinde siber alanda milli teknoloji ve ürün geliştirme çabalarına öncülük yapıyor. 

KAPILARINI İLK KEZ AÇTI
Türk ordusunun siber alana yönelik çalışmalarının merkezi konumundaki TSK Siber Savunma Komutanlığı, kapılarını ilk kez habercilere açtı. 

Komutanlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, bilgi ve iletişim teknolojileriyle e-devlet uygulamalarının yaygınlaşması ve teknolojinin ilerlemesiyle "kara", "deniz", "hava" ve "uzay" boyutlarına  "siber alan", ulusal güvenliğin bir parçası olarak eklanmesi kaçınlmaz oldu. 

TSK SİBER SAVAŞA HAZIR
TSK Siber Savunma Komutanlığı, siber alanda meydana gelebilecek tehditlere karşı uluslararası emsalleriyle yarışıyor.

ÖNLEYİCİ HİZMET
Komutanlık 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Siber Savunma Harekat Merkezince, TSK sistemlerine yönelik saldırı veya siber olay söz konusu olduğunda birçok önleyici faaliyet yürütülüyor. Kuruluş aynı zamanda TSK'nın diğer birimleriyle koordineli bir şekilde çalışıyor. 

NATO İLE İŞBİRLİĞİ
TSK Siber Savunma Komutanlığı ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı olmak üzere TÜBİTAK ve diğer kamu kurumlarıyla koordineli çalışıyor. NATO ile de eşgüdümlü olarak faaliyet gösteriyor.

NÜKLEER TEHDİTTEN SONRA İKİNCİ SIRADA!
Siber tehditler, asimetrik olması sebebiyle nükleer tehditten sonra ikinci sırada yer alıyor. Siber istihbarat, gerektiğinde aktif savunma yapabilme yeteneklerinin kazanılması ve siber caydırıcılığa yönelik milli teknoloji ile ürün geliştirme amaçlı Ar-Ge çalışmalarına öncülük yapıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.