Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

Özgür Suriye Ordusu, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ın terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması evresine geçti. İlerleyişi süren ÖSO birlikleri Bab'ın 2 kilometre yakınına ulaştı.



TSK'nın desteğiyle ilerleyişini sürdüren ÖSO, bir yandan DEAŞ ile savaşırken bir yandan da PKK/PYD için en önemli yerlerden biri olan El Bab'a sızmasını engellemek için uğraşıyor.

TÜRK TANKLARI EL BAB SINIRINDA

El Bab sınırına yerleştirilen Türk tankları da atışlarla PYD ve DEAŞ mevzilerini vuruyor. TSK'dan dün yapılan açıklamada, 15 DEAŞ mevzinin imha edildiği açıklanmıştı.



EL BAB NEDEN ÖNEMLİ

El Bab, bölgede çatışan tüm güçler için kritik öneme sahip bir noktada bulunuyor. Halep'in kuzeyindeki El Bab, Türkiye sınırına 30 kilometre mesafede bulunuyor. ÖSO, Azez-Mare hattına yönelerek buradan da El-Bab'ı ele geçirmeyi hedefliyor.

ÖSO'nun El Bab'ı ele geçirmesi Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye sınırında bir güvenli bölge oluşması açısında da önem taşıyor. Ayrıca PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği koridorun da önünü kesmiş olacak. El Bab'ın muhalifler için bir diğer önemi ise yapılacak Menbiç operasyonu için onlara harekat alanı açacak olması.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.