Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Türkiye-AB müzakerelerinde yeni dönem
AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Türkiye- Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na katılacak. Konferansta, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinde 17. faslın açıldığı yeni bir dönemin başlaması öngörülüyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Türkiye- Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katılım Konferansı'na katılacak. Konferansta, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinde 17. faslın açıldığı yeni bir dönemin başlaması öngörülüyor.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yer aldığı AB ile Müzakere Heyeti, Bakan Bozkır Başkanlığı'nda Brüksel'e gidiyor.

Konferansta, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinde 17. faslın açıldığı yeni bir dönemin başlaması öngörülüyor.

NELER KONUŞULACAK?

Ekonomik ve Parasal Politika Faslı temel olarak; üye devletlerin merkez bankalarının bağımsızlığı, kamu sektörünün merkez bankaları tarafından finansmanının yasaklanması ve kamu kesiminin finansal kurumlara imtiyazlı erişiminin önlenmesi konularını kapsıyor.

NEDEN ÖNEMLİ BİR TOPLANTI?

Ekonomik ve Parasal Politika Faslının müzakerelere açılması, 29 Kasım'da Brüksel'de yapılan Türkiye - AB Zirvesi'nde katılım sürecinin canlandırılması için ortaya konulan siyasi iradenin ilk somut göstergesi olarak kabul ediliyor.

11. Türkiye - Avrupa Birliği (AB) Hükümetlerarası Katılım Konferansı'nda ve Brüksel'de yapılacak ikili görüşmelerde Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerindeki son durum, Türkiye- AB ilişkileri 29 Kasım'da Brüksel'de yapılan Türkiye-AB Zirvesi'nin sonuçları göz önünde bulundurularak tüm boyutlarıyla ele alınacak.

BAKANLARIN PROGRMALARI

Başbakan Yardımcısı Şimşek, AB Bakanı Bozkır ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Brüksel'e yapacakları bu ziyarette ayrıca, AB Dönem Başkanlığı'nı 1 Ocak 2016 tarihinde devralacak Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in ev sahipliğinde düzenlenecek çalışma yemeğine de katılacaklar.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, Brüksel'deki ikili temasları çerçevesinde, İşler, Büyüme, Yatırım ve Rekabetçilikten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ve Rekabetten sorumlu AB Komiseri Margrethe Vestager ile de ayrı ayrı görüşecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.