Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

Türkiye büyük operasyon için hazır!

Musul’un batısında terör örgütü PKK’nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar (Şengal) bölgesine operasyonun eli kulağında.

ABD’nin, Suriye’nin kuzeyi için tasarladığı ‘terör koridoru’ projesine Fırat Kalkanı ile büyük darbe indiren Mehmetçik, koridorun doğu yakasındaki en stratejik noktayı teröristlerden temizlemeye hazırlanıyor.

DİCLE KALKANI HAREKATI

Çok yakında başlaması beklenen Dicle Kalkanı Harekâtı, Musul yakınındaki Başika’da eğitilen güçlerle birlikte Mehmetçiğin yeni bir destanına sahne olacak. Tıpkı Suriye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi ‘DEAŞ işgalini’ bahane eden PKK, 2014 Ağustos’unda Ezidilerin yurdu Sincar’a yerleşmiş ve buradan bir daha çıkmadı. Ankara, teröristlerin buradan temizlenmesi yönünde Bağdat ve Erbil yönetimlerini defalarca uyardı ancak şimdiye dek bir sonuç alamadı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin PKK’ya yönelik “Sincar’ı terk et” çağrıları da hep sözde kaldı. Peşmerge güçleri şimdiye dek teröristlere karşı harekete geçmedi.

İKİNCİ BÜYÜK DARBE

Bağdat ve Erbil’i PKK konusunda sürekli uyaran ve adım atılması için bekleyen Ankara, Sincar’a yönelik adım atılmayınca harekete geçmeye karar verdi. Terör koridoruna ikinci büyük darbeyi indirecek Dicle Kalkanı Harekâtı’nın 16 Nisan’da yapılacak referandum sonrası başlaması bekleniyor. Nisan sonu ya da mayıs başı yapılması beklenen operasyonun ilk hedefinde öncelikle Zaho, Duhok ve çevresindeki PKK kampları var. Sincar’da ise terör örgütünün Türkiye’ye yönelik birinci derece tehdit oluşturan 9 kampı bulunuyor. Temizlik için biri Silopi diğerleri Başika ve Navaran’da 3 ana kontrol merkezi olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırındaki Silopi’ye uzun süredir askeri yığınak yapıyordu. Binlerce zırhlı araç, obüs ve tankın Suriye sonrası hedefi bu kez Sincar olacak.

İKİNCİ KANDİL'E İZİN YOK

Sincar’ın teröristlerden temizlenmesiyle birlikte Kandil’in Suriye ile bağlantısı kesilecek, ikmal hattı ortadan kaldırılacak. Suriye’ye geçiş güzergahındaki bölgenin TSK tarafından kontrolü, İran destekli mezhepçi grupların batıya geçişini de zorlaştıracak. Harekâtta kullanılacak lojistik-ikmal hatları üzerindeki çalışmanın sonuna gelindi. Mehmetçik, sınıra 100 kilometre uzaklıktaki Sincar’a inerek teröristlerin burada yuvalanmasına fırsat vermeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.