Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir İlyas İlbey CHP rusya California

Türkiye çıtayı yükseltti! Yenisi geliyor

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın “Özgün İyi Yönetim Uygulamaları Forumu"nda konuşan Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, jet motorlu İnsasız Hava Aracı (İHA) ve mevcut Bayraktar’dan daha büyük İHA sistemleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

“Geleceğin Akıllı Teknolojilerinde Milli Uygulamalar” başlıklı oturumda gelişmeler hakkında bilgi veren Selçuk Bayraktar dışa bağımlılığı ve bu sektöre girmelerini şöyle dedi: "Biz cıvatasına kadar dışarıya bağımlıyız. En ufak bir sıkıntıda, parça alamayacağız. Amerika parça vermeyi kestiğinde, elimizde 20 günlük stokumuz var. Biz bu dışa bağımlılıktan bıktık. İnsansız hava araçları, yeni bir alan, yeni bir kırılım ve bu alanda bizim de söz sahibi olmamız lazım, diye yola çıktık."

“YENİ İHA PROJELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Baykar'ın hedefleri ve uzay çalışmalarına girip girmeyeceği ile ilgili soruyu Bayraktar, "Biz Baykar olarak alanımızı dar tutmak istiyoruz. İnsansız sistemler ama insansız hava aracı sistemleri. Odağımızı dağıtıp, dünyadaki rekabetten geri kalmak istemiyoruz. Google gibi bir dev bile 'ben arama motoru yapıyorum' diyor. Microsoft 'ben işletim sistemi yapıyorum' diyor. Microsoft, kalkıp insansız hava aracı yapmıyor. Böyle bir işe giren firmaların projelerinin çoğu akamete uğradı. Dünya devleri bile cüsselerine rağmen alanları dışında işlere girmiyor. Daha büyük insansız uçaklar ve insansız jet, yol haritasında görülen yeni hedeflerimiz"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.