Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Türkiye'de ilk: Gaz ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Türkiye'nin ilk yüzen LNG Depolama ve Gazlaştırma Terminali, yarın (cuma günü) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açılacak. Dev yatırımı 5 milyar metreküp doğal gaz üretim kapasitesine sahip.. Bu proje Türkiye'nin doğal gaz ticaret merkezi olmasında önemli rol oynayacak. 

CUMA GÜNÜ ERDOĞAN VE YILDIRIM'IN KATILIMIYLA AÇILACAK

Yatırım, yıllık 5 milyar metreküp doğal gaz üretim kapasitesine sahip... Türkiye ekonomisine kazandırılacak dev proje 23 Aralık 2016 Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılacak.

ALİAĞA'DA İSKELE ÜZERİNE KURULDU

23 Aralık'ta düzenlenecek törenle devreye alınması planlanan tesisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da sık sık gündeme getiriyordu. Türkiye'nin doğal gaz ticaret merkezi olmasında önemli rol oynayacak olan yüzen terminalin, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Çakmaklı Mahallesi kıyılarında oluşturulan özel iskele üzerinden faaliyet göstereceği açıklandı.

TÜRKİYE'NİN YILLIK GAZ İHTİYACININ %10'UNU KARŞILAYACAK

145 bin metreküp sıvı doğal gaz depolama kapasitesine sahip olan yüzen terminal, 163 derecede sıvılaştırılmış doğal gazın yanı sıra farklı gemilerden alacağı LNG'yi de doğal gaza çevirebiliyor. Bu terminal Türkiye'nin yıllık gaz ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayabilecek...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.