Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Türkiye'den kritik hamle! MEADS

Türkiye’nin ilgilendiği füzelerin halihazırda Alman Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanıldığını hatırlatan Hawson, Polonya’nın da sisteme ilgi gösterdiğini ve Savunma Bakanlığı’yla kısa süre önce bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

BALİSTİK FÜZELERE KARŞI ETKİLİ

Almanya, İtalya ve ABD’nin yer aldığı Orta Menzilli Hava Savunma Sistemi (MEADS) ‘nin Patriot sisteminin yerini alması öngörülüyor. Füze olarak Patriot’ların son sürümü PAC-3MSE’leri kullanan MEADS sistemi ile menzili 1000 km’ye kadar olan taktik balistik füzelere, alçak ve yüksek irtifa cruise füzeleri, insansız hava araçları, sabit kanatlı hava araçlarına ve döner kanatlı hava araçlarına karşı koruma sağlıyor.

Tekerlekli araç üzerine monte edilmiş bir lançer ve 360 derece hareket edebilen radarlardan oluşan sistem kısa süre içerisinde mevzilerini değiştirebiliyor. Ayrıca MEADS sisteminin tüm bileşenleri; C-130, 400M ve C-17 nakliye uçaklarının yanı sıra yeterli sayıda CH-47 ve CH-53 ağır nakliye helikopterleri tarafından taşınabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.