Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin son bulması için dilek feneri uçurup ateş yaktılar!

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) tarafından düzenlenen ‘Dostluk Kazansın’ etkinliği Filika Restoran’da yapıldı. Farklı ülkelerden gelerek Alanya’ya yerleşen 500’e yakın yerleşik yabancının da katıldığı gecede 6 dilde Alanya konulu pankartlar hazırlandı. Yerleşik yabancılar üzerinde ‘Dünya için barış’, ‘Alanya’da mutluyuz’, ‘Dünya kenti Alanya’ gibi mesajların yazılı olduğu dövizler taşıdı. Türkiye- Rusya gerginliğinin sona ermesi için barış ateşi yakılan gecede, barış için dilek fenerleri de uçuruldu.

79 FARKLI ÜLKEDEN İKAMET EDEN İNSANLAR VAR

ALTAV’ın da başkanlığını yürüten Alanya Belediye Başkanı MHP’li Adem Murat Yücel gecede yaptığı konuşmada, son yaşanan olayları hiçbir zaman tasvip etmediklerini söyledi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Alanya'da 17 bin yerleşik yabancının 37 bin mülk satın aldığını belirten Başkan Yücel, "Alanya’da 79 farklı ülkeden ikamet eden insanlar var. Her yıl 99 farklı ülkeden 3.5 milyon turist bölgemizi ziyaret ediyor. Bunun ne kadar önemli olduğunun hem kamu kuruluşları hem de yerel yönetimler olarak bilincindeyiz. Atalarımızdan öğrendiğimiz hoşgörüyü bu bölgeden yaşayan insanlara gösteriyoruz. Onların emniyetleri ve mutlulukları bizim için çok önemlidir. Ruslar dahil buradaki yerleşik yabancılar güvenilir bir şehirde, güvenilir bir ortamda tatillerini yapıyor ve yaşıyor. Bugün burada da bu birliktelik ve barışın mesajını vermeye çalıştık" dedi.

MİSAFİRPERVERLİK GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Kaymakam Hasan Tanrıseven de Türkiye ile Rusya arasında 100 yıla yakın bir barış ve huzur ortamının olduğunu söyledi. İlçede oturan ve tatil yapan Rus ve diğer Avrupalıların huzurlu şekilde yaşadığını vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, "Son olaylara hep birlikte üzüldük. Devlet yöneticilerimiz de üzüntülerini dile getirdi. Siyasi alanda ülkeler arasında siyasi farklılıklar olabilir ama bu durum milletlerin arasının açılmasına vesile olmamalıdır. Bizler ilçemize tatile gelen ve ev alarak yaşayan Avrupalılara ve Rus vatandaşlarına dostane davranmaya ve misafirperverliklerimizi göstermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BU ÜLKELER ARASI POLİTİK BİR DURUMDUR

İlçede yaşayan Ukrayna vatandaşı Lena Loskutova, Rusya ve Türkiye arasındaki gerginlikle ilgili, “Benim en yakın arkadaşım Rus vatandaşı. Bizim ülkelerimiz arasında da gerginlikler oldu. Bu ülkeler arası politik bir durumdur. İnsanları etkilememelidir. Biz burada mutluyuz. Dünyanın birçok yerinden gelerek burada yaşayan insanlar da barış ve dostluk istiyor" dedi.

BARIŞ DÜNYANIN EN KIYMETLİ ŞEYİDİR

İlçede kendilerine hiç kötü müdahale yapılmadığını vurgulayan Rus vatandaşı Anastasia Burkova da “Biz barış istiyoruz. Türklerle sadece sınır komşusu değil, yıllardır da sürmüş olan bir dostluğumuz var. Bunun bozulmaması için bugün buradayız. Barış dünyanın en kıymetli şeyidir” diye konuştu.

DOSTLUK ATEŞİ DÜNYAYA ÖRNEK OLMALI

Rusya ve Türkiye’nin bir an önce barışmasının sadece iki ülke için değil Avrupa için de önemli olduğunu vurgulayan Azerbaycan uyruklu Nasiba Abdalimova ise gecede yakılan dostluk ateşinin tüm dünyaya örnek olması gerektiğini, uçurdukları dilek fenerinde ise Rusya ile Türkiye’nin eski günlerine dönmesini dilediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.