Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Türkiye, PKK/PYD'nin suyunu kesti

Suriye'de bulunan Teşrin Barajı'ndaki su oranının azalması ve bundan ötürü Kobani ve Menbiç başta olmak üzere pek çok yerde elektrik kesintileri yaşanmasıyla ilgili PKK/PYD tutuştu.

Türkiye, PKK/PYD'nin suyu kesti

"TÜRKİYE SUYUMUZU KESİYOR"

Rus sitesi Sputnik'e konuşan PKK/PYD'li terörist Ewwas Eli, "Kobani ve Menbiç ile çoğu yerin elektriği Teşrin barajı tarafından karşılanıyor. Baraj da su üzerinden çalışıyor. Barajın suyu Türkiye'den geliyor. Suyla ilgili uluslararası bir anlaşma var. Türkiye'deki Atatürk Barajı'ndan gelen su önce Suriye'ye, oradan da Irak'a gidiyor. Irak ve Suriye'nin bu gelen suda hakkı vardır. Suriye'de karışıklıklar çıkınca, Türkiye bu kanunu tanımamaya başladı. Türkiye bundan kaynaklı Fırat suyunu 1 ay tutuyor. Suyu tutuyor, tutuyor ve sonra birden bırakıyor. Bizim barajımız da küçüktür. Birden bırakılan suyu kaldıramıyor. Biz de mecburen barajımızı açıyoruz. Türkiye böyle iki üç defa suyu kapatıp bırakıyor. Suyun kesilmesiyle Kobani'de, Menbiç'te ve Sırrin'de elektrik sorunu yaşıyoruz. Günde en fazla 2 saatimiz oluyor. Mevcut suyla barajdaki suyu ancak 2 veya 3 saat çalıştırabiliyoruz. Şimdi içme suyunda dahi sorun yaşıyoruz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yıldıray 7 yıl önce

Geberin amk piçleri

Avatar
Kdadirr 7 yıl önce

Beter olun amk pkk pyd teroristleri

Avatar
Alperen FIRTINA 7 yıl önce

türkiye suyu tutuyor tutuyor sonra birden bırakıyor ahaha :D boğazınıza da öyle çökeceğiz işte.tutacağız tutacağız ama bu sefer bırakmayacağız yok olup gideceksiniz inşAllah.öyle meydanı boş bulup devletçilik oynamaya benzemez bu işler

Avatar
ada 7 yıl önce

Vah vaaah.elin itine uyup silahlarla iyi kafa tutuyordunuz ne oldu.iki gün susuz kalınca yamuldunuz.beter olun.

Avatar
mehmetozduran 7 yıl önce

Geç kalınmış bir karar petrol gaz yeraltı kaynağı da şu yeraltı kaynağı değilmi beleş petrol beleş şu o kadar

Avatar
Turk 7 yıl önce

Çok güzel o suyu hak etmiyor lar

Avatar
Cevdet 7 yıl önce

Gecmisinizi sikm noldu köpekler aglamaya mi başladınız ne hakkiniz var lan su bizim ulkemizden cikiyor sizde petrol verin o zaman aklini siktigimin gotleri. Gebeein tohumunuzun aq

Avatar
Fatih 7 yıl önce

İyi hoş güzel terorist diyorsunuz ama geçen hafta kürdistan ayrağı açmadık mı?