Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Türkiye ve KKTC denizin altından birbirine bağlandı! İşte o projenin detayları

2011 yılında başlanan büyük proje sonunda tamamlandı. Türkiye ve KKTC denizin altında birbirine bağlandı. Bu projeyle KKTC’nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanacağı açıklandı.

DSİ tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Anamur Dragon Çayı’ndan yıllık 75 milyon metreküp su, Girne Geçitköy Barajına aktarılacak.


Proje kapsamında 7 bin 525 kişiye istihdam ve yıllı 80 milyon TL net gelir sağlanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise bu projeyle birlikte tarımın gelişeceğini ve çiftçinin çok daha iyi bir gelire kavuşacağını söyledi.


Deniz çok derin olduğu için proje kapsamında borular askıda taşındı. Borular denizin 250 metre altından geçiyor. Bunun dünyada ilk defa denendiği açıklandı.   

Erdoğan ise 4 yıldır yapımı devam eden projenin açılışında eğer isterlerse Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne de su vereceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.