Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Türkiye ve ÖSO, El Bab operasyonunu başlattı

Türkiye, ÖSO ile birlikte Fırat Kalkanı operasyonunun 3. Aşaması olan El Bab operasyonunu başlattı. Operasyon kapsamında Türk savaş uçakları ve obüsleri IŞİD mevzilerini bombalarken, ÖSO da Çobanbey güneyinde karadan ilerliyor. Operasyona 200 Türk askeri ile 2 bin 500 ÖSO savaşçısı katılıyor.

HAVADAN VE KARADAN VURULDU

Bu sabah saatlerinden itibaren Türkiye sınırına üç kilometre uzaklıktaki DAEŞ denetimindeki Baragat Köyü, sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından hedef alındı. Aynı dakikalarda Baragat çevresi aralarında Türk F-16’larının da bulunduğu koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından bombalandı.

Tank ve uçaklarla hedef alınan DAEŞ mevzilerinden yükselen yoğun duman, Kilis’in Oylum Köyü'nden net şekilde görüldü.

Baragat’taki DAEŞ militanlarının bulunduğu bölgeye Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin de harekat başlattığı bildirildi. Sınırın Suriye tarafında ÖSO üyeleri kamyonet ve araçlarla Baragat Köyü’ne doğru ilerliyor.

Sınır ötesi kaynaklar, Baragat’taki bombardıman ile DAEŞ’in zayıflatılmasının ardından ÖSO güçlerinin köye girerek çatışacağını kaydetti.

DABIK’IN KİLİT NOKTASI

Baragat Köyü’nün DAEŞ için özel öneme sahip olan Dabık bölgesine ulaşmak için kilit noktada bulunuyor. Baragat ve yanındaki Kefergran köylerinin alınması ile ÖSO üyeleri Dabık bölgesine kısa sürede ulaşacak.

ÖSO mensuplarının Rai bölgesinden de Bab bölgesine doğru ilerleyişini sürdürdüğü ve bu bölgeye yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olduğu bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memduh 8 yıl önce

Oralarda gerekli alan açılıp güvenlik sağlandığında bizde sığınmacı Suriyeli insanları oralara yerleßtirelim.Yok öyle bedava yaşam.Kendi ülkelerinde çaba göstersinler..

Avatar
Gökhan 8 yıl önce

Yorumlariniza katılıyorum arkadaşlar.
Yaşlılar tmm çocuklar tmm da bu eli ayağı tutan genç vatan hainlerini neden kabul ediyoruz anlamadım valla

Avatar
mustafa 8 yıl önce

bu insan müsveddelerine mani kanunu kural kaide yokmu ALLAH askına...

Avatar
Atahan 8 yıl önce

Ben anlam veremiyorum, Suriyeliler burada plajda eğleniyor, bizim vatandaşımız, onlar için ölümüne mücadele veriyor.İşin stratejik konumu bir yana dursun, hangi dinde vatanını bırakıp kaçmak var.Bu işin inançla alakası yok.

Avatar
Mahmut 8 yıl önce

Vatanına sahip cikmayanin dini olmazki şerefi de olmaz namusuna olmaz

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

Sevgili arkadaşlar birakin si suriyeli düşmanlığını eso da savaşıyor ayrıca biz Suriye için değil kendi vatanımız için savaşıyoruz ayrıca bir yönden eşo bir açıdan bizim için savasiyor