Öne Çıkanlar türkiye terör Isaac Liev Schreiber Ertuğrul Taşkıran MI6

Türkmendağı'na saldırıyor!

Suriye'nin Lazkiye-Türkmendağı bölgesinin son 3 gündür Suriye Ordusu tarafından havan ve füzelerle vurulduğunu söyleyen muhalif Türkmen Komutanlardan Zekeriya Molla, Keles, İsa Pınarı, Kapcağız, Sarraf ve Kapkaya ile sınıra sıfır noktalarının bombardıman altında olduğunu aktardı.

20'DEN FAZLA KÖY İŞGAL EDİLDİ

Muhalif Türkmen Birlikler, bölgede halen 6 köy ve sınır boyunu ellerinde tutuyor. Rejim ve işbirlikçileri tarafından geçtiğimiz yılın Ekim ayıda başlatılan saldırılarda 20'den fazla köy ve kasaba Esed Ordusu ile Şii milisler ve Mukaveme Suriye Terör Örgütü tarafından işgal edildi.

Bölgede yaşanan işgal ve devam eden bombardımanlar sebebi ile Türkmen yerleşim birimlerinde yaşayan onbinlerce sivil sınırı geçerek Türkiye'ye sığındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.