Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Türköne'den küstahlık: Büstümü diksinler

FETÖ'nün yayın organı  Zaman Gazetesi'nin eski yazarları ve yöneticilerine yönelik açılan davada tutuklu yargılanan Mümtaz'er Türköne skandal bir savunma yaptı. 

BENDE SOKAĞA DÖKÜLDÜM

Bir zamanlar Erdoğan'ı idamla tehdit eden Türköne ifadesinde darbe gecesinden sokağa çıktığını iddia etti; “Darbe yargılamasında bulunuyorum. 15 Temmuz'da bir kalkışma yaşandı. Bu kalkışmayla halk baş etti ve parlak bir başarı kazandı. Halk sokağa döküldü, sokağa dökülenlerden biri de bendim" 

"ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NİN ÖNÜNE BÜSTÜMÜ DİKSİNLER"

Hızını alamayan Türköne, “Yargılamalar biter, her şey yerli yerine oturduğunda 15 Temmuz darbesinin arka planda engellenmesinde çaba harcayan kim var diye sorarlarsa ilk sırada ben varım. Benim büstümün dikilmesi gerekiyor. Vasiyetimdir, öyle bir şey olursa büstümü Çağlayan Adliyesi'nin önüne diksinler" açıklamasını yapacak kadar ileri gitti. 

TAHLİYESİNİ VE BERAATİNİ İSTEDİ

Türköne savunmasının sonunda beraatini ve tahliyesini talep etti.

DARBE TEHDİDİNDE BULUNUYORDU, ERDOĞAN'IN İDAMINI İSTEMİŞTİ

Mümtaz'er Türköne'nin, yazdığı bir köşe yazısında kullandığı şu ifadeler büyük tepki çekmişti:

"Yeniyetme bir devlet değiliz, bürokrasinin devlet menfaatlerini koruma içgüdüsü bu sefer halka da güven verebilir. Demek ki sivil-asker devlet bürokrasisi kapıkulu düzeninden çıkacak, yeniden özgüven kazanacak ve sorumluluklarını yerine getirecek. (...)Köklü bir demokrasi tecrübemiz var. İfrattan tefrite savrulma ihtimalimiz yok. Türkiye’nin yetişmiş kadroları, derin birikimi bu sürecin kazasız-belasız atlatılması için yeterli. Toplumu, ekonomisi, siyasî kadroları ve devlet bürokrasisi sağduyuya uygun şekilde işbirliği içine girip otokrasiyi tasfiye edip yeni bir dönem başlatacak. Yeni aktörler bu grupların temsilcisi olacak."

Yine Türköne bir başka köşe yazısında da, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idam edilmesinin bir çıkış yöntemi olduğunu ileri sürmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.