Öne Çıkanlar rusya haber abd EKREM İNCEL paris katliamı

Tuvalette 24 bin 500 euroyu bulan temizlik görevlisi parayı teslim etti!


Atatürk Havalimanı VIP salonlarında temizlik işçisi olarak görev yapan Emrah Evrensel, erkek tuvaletinde bulduğu ve dosya içindeki 24 bin 500 euroyu yetkililere teslim etti. Atatürk Havalimanı’ndaki VIP salonunda iki haftadır görev yapan Siirt doğumlu Emrah Evrensel’e valilik teşekkür belgesi verirken işletici firma TAV da bin 500 lira ödül verdi. Emrah Evrensel parayı bulduğu anda şeytanın kendisini yokladığını ancak haram paranın kimseye faydası olmayacağını bildiği için teslim ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Göreve başladığımda polislere yemek almaya gitmiştim. Döndükten sonra WC’yi control etmeye gittim. Parayı bırakan adamı çıkarken görmedim. Parayı unutanın kim olduğunu bilmiyorum. Bu arada tuvalete bir kişi daha girdi. Adam bana bakıyordu ama orada o parayı o da gördü. Para şeffaf bir dosya içindeydi. Adama 'Niçin bana bakıyorsun?' dedim. Bana cevap vermedi ve yan kabine girdi. İçinde para olan dosyayı tuvalet kağıtlarının bulunduğu yerin üstüne atmışlardı. Şeffaf bir dosyanın içine koymuşlardı. Para olarak gözüküyordu. Bu arada düşündüm, 'Ne yapsam' diye, düşünmedim değil. O arada her şey kafada dönebilir. Ama ben hemen iyilik düşündüm. Böyle paradan insana hiç bir zaman fayda gelmez. Onun daha fazlası çıkar. Haramdan bir şey elde edilmez. Orada görevli bir abi vardı, Yusuf Abi. Gittim söyledim, 'Abi bunu ne yapalım sen daha iyi bilirsin' dedim. Orada iki haftadır görev yapıyordum. Onunla beraber gidip DHMİ görevlisine teslim ettik. Ben gittikten sonra paranın sahibi gelip almış. Benim cep telefonum yok. Belki aramışlardır ama evi arayabilirler. Zaten kim olduklarını da bilmiyorum. Bekarım, asgari ücret alıyorum.”

İSTESE EV BİLE ALIRDI

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş ise Emrah Evrensel’in şayet kötü niyetli bir kişi olsa bulduğu parayla mütevazi bir ev bile alabileceğini ancak örnek bir hareket gösterdiğini  belirterek şöyle konuştu:

“Emrah Evrensel kardeşime bu yüksek ahlakı nedeniyle teşekkür ediyorum ve ayrıca çocuklarına bırakacak bir miras olarak da bu teşekkür belgesini veriyorum. Türk milletinin birtakım değer yargılarını kaybetmediğini gösteren en güzel örneğini Emrah kadeşimiz vermiştir. Kendisi muhtaç olduğu halde ve bu para ile tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekken veya mütevazi bir ev bile alabilecek durumdayken örnek bir hareketle teslim etmiştir. Bu nedenle kendisini tekrar tebrik ediyorum.“

Emrah Evrensel’in çalıştığı temizlik firmasının hizmet verdiği Atatürk Havalimanı işletmeci firması TAV İstanbul’un Genel Müdürü Kemal Ünlü de “Arkadaşımızın bu kadar büyük bir meblağı ihtiyaç sahibi birisi olmasına rağmen teslim etmesi büyük bir vicdan ve büyük bir ahlak olarak görülür. Ben arkadaşımızı bu vicdanlı ve ahlaklı davranışından dolayı kutluyorum. Kendisine de bu asil davranışından dolayı küçük bir ödülümüz var. Tebrik ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.