Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Umay Kaboğlu'nun küfürlü ezan paylaşımına hapis istemi

15 Temmuz'da terörist darbe girişiminin püskürtüldüğü sırada Umay Anadolu Kaboğlu isimli oyuncu müsveddesi minarelerden okunan ezana küfür eden bir tweet atmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Umay Anadolu Kaboğlu hakkında soruşturma başlattı.

"TWEET'İ BEN ATMADIM" DEDİ

Kaboğlu söz konusu twiti kendisinin atmadığını, en son 15 Temmuz gecesi 23.00 sıralarında darbe girişimini eleştiren twitler attığını, gece saatlerinde hesabının çalınmış olabileceğini söyledi.

"BAŞKASI YAZMIŞ"


Kaboğlu ayrıca 19 Temmuz'da hesabının kendi isteği dışında bloke edildiğini, bu tarihten sorna da twitter hesabında aynı konuda kendisinin bilgisinin dışında yazılar yazıldığını tespit ettiğini söyledi.

YALANI ORTAYA ÇIKTI.. HESABI KENDİSİ KULLANIYORDU

Şüpheli yapmış olduğu savunmada ezana küfür edilen paylaşımın kendisinin yapmadığını söylese de suç tarihinde ve sonrasında  Twitter hesabının şüphelinin kullanımında olduğunun anlaşıldığı açıklandı. 

"BAŞKASININ YAZMASI HAYATIN DOĞAL AKIŞINA AYKIRI"

İddianamede, şüphelinin kullanımında olan hesabına başka bir kişi tarafından girilip tek mesajın yazılması ve sonrasında da kısa bir süre içerisinde mesajın silinip, hesabın tekrar şüphelinin kullanımına bırakılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurgulandı.

6 AYDAN 1 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Kaboğlu hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.