Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Ünlü giyim firmasına FETÖ operasyonu

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in İzmir’de bulunduğu yıllarda kurmayları olarak bilinen ve daha sonra Akyaka Vakfı bünyesinde bir araya gelen 18 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. Rodi Giyim ile İdil Kolonyaları’nın sahipleri de gözaltı listesinde.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün İzmir'deki kurmay yapılanması olarak bilinen ve Fethullah Gülen'in İzmir'de bulunduğu yıllarda en yakın çalışma arkadaşları olarak tanınan Akyaka Vakfı yönetim kutuluna operasyon başlatıldı.

İKİ ÖNEMLİ PATRON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine harekete geçen İzmir Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 Vakıf yönetim kurulu üyesinin evlerine baskın yaptı.

Aralarında iflas eden Rodi Giyim'in sahibi Fatih Kazancı ve İdil Kolonyaları'nın sahibi Mehmet Timuroğlu'nun da bulunduğu 18 şüphelinin evlerinde arama yapıldı.

Şüpheliler hakkında ilginç iddialar bulunuyor. Söz konusu vakfın 16 ilde 47 gayrimenkulünün bulunduğu bu gayrimenkuller üzerinden FETÖ'ye finansman sağlandığı iddia edildi.

2,5 MİLYON FİNANSMAN

Vakfın, İzmir Bayraklı'da bulunan Sancak Camii Derneği'ne ait 99 dükkanı ele geçirip örgüte buradan 2,5 milyon kaynak sağladığı ileri sürüldü. Ayrıca dosyada şüpheli olan kişilerin 17/25 kalkışması ardından Bank Asya üzerinden yaklaşık 8 milyon liralık para trafiği yaptıkları saptandı. Şüphelilerin bir bölümünün Bylock kullanıcısı oldukları tespit edildi.

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.