Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu Robert Hockett Belçikalı Libeert Aykurt Nuhoğlu

Van’da çifte saldırı! 24 asker yaralı

Van’da hain saldırı! Başkale ilçesinde PKK üyeleri tarafından yola kurulan iki ayrı bombalı tuzak patlatıldı. 24 askerin yaralandığı açıklandı. 

Van Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Van-Hakkâri karayolunda askeri konvoyun geçişi sırasında iki bölgede bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı patlatıldığı belirtildi.

İlk saldırı Hakkari Karayolu Çamlık mevkisinde meydana geldi. 13 asker yaralandı. Ardından gece saat 1.50 sıralarında ikinci bir patlama meydana geldi. Bu saldırıda da 11 mehmetçik yaralandı. Böylelikle iki saldırıda toplam 24 asker yaralandı.

İlk saldırıda yola döşenen el yapımı bomba uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Yolda 4 metrelik bir çukur oluştu. Trafikte aksamalar meydana geldi. İkinci saldırıda da teröristler aynı şekilde yol döşedikleri patlayıcıları infilak ettirdi.

Patlamalarda yaralananlar helikopterler yardımıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Olaydan sonra geniş çaplı operasyon için düğmeye basıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.