Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Ve o kadın konuştu!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile tokalaştıktan sonra elini yüzüne sürmesiyle gündeme gelen Z. A., Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı konuşmanın detaylarını anlattı.


Kocasının kendisine şiddet uyguladığını ve kolundaki kızgın yağ yanıklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gösterdiğini belirten Z. A., "Ben bir şiddet mağduruyum kollarımda ciddi yanıklar var tedavisi için sizden yardım bekliyorum dedim. O da hemen doktorlarını çağırdı. Bir kez daha yalnız olmadığımı anladım"diye konuştu.

Antalya'da 16 yıl önce evlendiği kocası tarafından uyuduğu sırada üzerine kızgın yağ dökülerek yakılan 44 yaşındaki Z. A., tedavisinin ardından yurda verilen çocuklarını yanına alarak yeni bir hayat kurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya giden Z. A., "Onca acıdan sonra çocuklarımı yanıma almamın ardından beni en çok mutlu eden Cumhurbaşkanımızın beni külliyeye davet etmesiydi. Ben bir şiddet mağduruyum kollarımda ciddi yanıklar var tedavisi için sizden yardım bekliyorum dedim. O da hemen doktorlarını çağırdı. Bir kez daha yalnız olmadığımı anladım" diye konuştu.

16 yıl önce yakınları aracılığıyla tanıştığı Ali G. ile evlenen Z. A. bir süre sonra şiddete maruz kaldı. İşsiz olduğu ve günü birlik çalıştığı için sürekli Z. A.'la tartışan Ali G., 2009 yılının Eylül ayında bir vahşete imza attı. İş bulma tartışmasının ardından uyuyan karısı Z. A.'ın üzerine mutfakta kaynattığı bir tencere dolusu kızgın yağı döken Ali G. polis tarafından gözaltına alındı. Yüzündeki ve kollarındaki yanıklar nedeniyle yaşam mücadelesi veren talihsiz kadın ise çocuklarına bakamayacak hale geldi. Ali G.'nin tutuklanması ve kendisinin zorlu bir tedavi sürecine girmesi nedeniyle biri kız iki çocuğunun yurda verildiğini belirten Z. A. şöyle konuştu:

"Çocuklarıma sahip çıkan olmadığından yurda bırakmak zorunda kaldım. Benim için hayat bitmemişti, ölmemiştim yaşıyordum. Çocuklarım yuvadaydı, yüzüm çok kötüydü bir daha iyileşemeyeceğimi düşünmüştüm. Yüzümün iyileştiğini görünce çocuklarımı yanıma almam gerektiğini düşündüm. 2.5 yıllık yaşam mücadelesinin ardından her şey sıfırdı. Çocuklar gitmiş, iş yok, ev kira. Yani her şeye sıfırdan başladım. Çalışmam gerekiyordu. Ehliyetim vardı, bir firmanın servis şoförlüğünü yapmaya başladım. Çocuklarımı yanıma aldıktan sonra oto yıkama dükkanı açtım. Daha sonrada bilgisayar üzerinden akıllı ticarete geçiş yaptım. Bir firmanın ürünlerini internetten satıyorum."

CUMHURBAŞKANLIĞINA DAVET

Cumhurbaşkanlığı tarafından kendisine ulaşan daveti şaşkınlıkla karşıladığını dile getiren Z. A. o kadar acının ardından çocuklarını aldıktan sonra ikinci yaşadığı mutluluğun bu davet olduğunu söyledi. Büyük bir heyecanla davete katıldığını belirten Z. A. o günü şöyle anlattı:

"Vücudumdaki yanık izlerini cumhurbaşkanına göstermem gerekiyordu. 250 kişinin olduğu yerde nasıl yapacaktım bunu diye düşündüm. Cumhurbaşkanımızın geleceği iki yol vardı benim beklediğim yoldan gelmeyi tercih etti. Artık fırsat elimdeydi, hemen ayağa kalktım. Tokalaşma fırsatı bulmuştum ama söyleyememiştim derdimi. Yine bir fırsat bulmalıydım. Kürsüye geçiş yapmayıp halkın arasına oturunca hemen yanındaki boşluğa oturdum. 'Sayın cumhurbaşkanım ben bir şiddet mağduruyum, kollarımda ciddi yanıklar var. bunun tedavisi için sizden yardım bekliyorum' dedim. O da hemen doktorlarını çağırdı ve beni yönlendirdi. Doktor arka tarafta kollarıma baktı, tüm bilgilerimi kaydetti. Tekrar dönüş yaptığımda o kadar kalabalığın içinde vatandaşlarla konuşurken elleriyle tekrar bana dönüp hallettin mi dercesine işaret yaptı. Orada ben bir kez daha yalnız olmadığımı anladım. Unutabilirdi o kadar kalabalıkta ama bana tekrar sorması beni çok mutlu etti."

YARIN TEDAVİSİNE BAŞLANACAK

Programın ardından 2 saat sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden arandığını ancak çocuklarının okulu ve maddi durumu nedeniyle Antalya'da tedavi görmesi gerektiğini anlattığını belirten Z. A., kısa süre önce Antalya'dan kendilerine ulaştıklarını ve yarın Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisine başlanacağını söyledi. (Odatv)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.