Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

Washington Post: ABD PYD'ye silah yardımını kesti

Washington Post gazetesi, Türkiye'nin siyasi baskıları ve PYD ile Türkiye arasında ihtilafın devam etmesinden dolayı ABD'nin PYD'ye silah yardımını kestiğini yazdı. 

Haberde ayrıca Türkiye'nin Azez, El-Bab ve Cerablus hattında güvenlikli bölge oluşturmaya çalışıldığı iddia edildi.

ABD PYD'Yİ TÜRKİYE'YE KARŞI UYARMIŞTI

Gazetenin haberine göre, Amerikalı yetkililer, Türkiye ile karşı karşıya gelmemesi konusunda PYD'ye uyarıda bulundu.  El Bab'ın çok kritik bölge olduğunun altı çizildi. 

BAKAN CARTER YARDIMLARIN GEREKLİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

New York Times gazetesinde yer alan analizde, ABD Başkanı Barack Obama Milli Güvenlik Kurulu'na verdiği talimatta DEAŞ'le mücadelenin hızlanmasını ve PYD'ye daha fazla silah verilmesini istediği iddia edilmişti.

ERDOĞAN OLAYIN ÜZERİNE GİTMİŞTİ

23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin PYD'ye verilmek üzere Kobani'ye silah dolu iki uçak indirdiğini söylemiş ve ABD'yi sert bir şekilde eleştirmişti. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise PYD ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini belirtmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.