Öne Çıkanlar Akkuyu eray ucuzal barbaros şansaş Isaac Liev Schreiber spotlight filmi

Yargılanan patronların sığınağı İngiltere

Hürriyet gazetesinin kamuoyunda infiale neden olan darbe çağrısının yapıldığı manşeti nedeniyle tepkilerin odağında olan, akaryakıt kaçakçılığı davasında duruşmaya katılmayan ve hakkında ‘zorla getirme’ kararı verilen Aydın Doğan, firari Akın İpek gibi soluğu İngiltere’de aldı. FETÖ’cü medya patronu Akın İpek gibi “iş için” İngiltere’de olduğunu öne süren Aydın Doğan’ın, 556 gündür kaçak olan İpek’e mi uyacağı yoksa 8 Mayıs’taki duruşma için ülkeye gelme kararı mı alacağı merak konusu. İpek ve Doğan gibi soluğu İngiltere’de alan bir diğer medya patronu ise Sözcü’nün sahibi Burak Akbay… 

SÖZCÜ’YÜ YÜZÜSTÜ BIRAKTI, İNGİLİZ’E GİTTİ

FETÖ’nün ‘sol eli’ olarak bilinen Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay da İngiltere’yi mesken edinen medya patronları arasında. Akbay, FETÖ’cü işadamlarının bir bir tutuklanması sonucunda para musluğu kesilen Sözcü’yü mâlî darboğazda bırakarak İngiltere’ye yerleşerek sırtını ‘Kraliyet Ailesi’ne dayadı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 1 Eylül 2015’te Fetullahçı Terör Örgütü’ne finans desteği sağladığı tespitiyle hakkında gözaltı kararı verilen Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek, kararı önceden haber alarak 30 Ağustos 2015’te yurt dışına kaçtı. İngiltere’ye gittiği tespit edilen İpek, sahibi olduğu FETÖ yayın organı Bugün TV’ye bağlanarak, “Kaçmadım, işlerim dolayısıyla yurt dışındayım” dedi. FETÖ’cü medya patronu Akın İpek, “işleri dolayısıyla” gittiğini iddia ettiği İngiltere’den aradan geçen 1 yıl 6 ay 6 güne rağmen dönmedi. Yargıdan tam 556 gündür kaçan Akın İpek, İngiltere’ye sığınmış durumda. 

NEDEN İNGİLTERE?

Doğan ve İpek gibi iki önemli medya patronunun da mahkeme salonu yerine Londra sokaklarına  koşması ilginç karşılandı. Doğan, İpek ve Akbay üçlüsünün, kirli isimlerin gizli para kasalarının bulunduğu ülke olduğu yönünde sıklıkla ithamlar yöneltilen İngiltere gibi bir ülkede olmaları ayrıca dikkat çekti. 

GÖZLER DOĞAN’IN SANIK SANDALYESİNDE...

FETÖ’cü medya patronu Akın İpek gibi “iş için” İngiltere’de olduğunu öne süren Aydın Doğan’ın, 1 yıl 6 ay 6 gündür Türkiye’ye dönmeyen Akın İpek’in izinden mi gideceği kamuoyunda merak konusu olurken, akaryakıt kaçakçılığı davasının dördüncü duruşması için belirlenen 8 Mayıs 2017 tarihinde tüm gözler Doğan’ın yer alması gereken sanık sandalyesinde olacak. 

Yeni Akit FARUK ARSLAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Timur 7 yıl önce

Hiç kimse ülkesinden kaçmaz eğer bağımsız adalet var ise.