Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Yaşar Nuri Öztürk öldü!
Uzun süredir kanser tedavisi gören ünlü ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk, 71 yaşında yaşamını yitirdi.

EVE GÖNDERİLMİŞTİ

Burada bir süre tedavi gören Öztürk, doktorları tarafından yapılacak bir şey kalmadı denilerek evine gönderilmişti. Öztürk, bugün hayatını kaybetti.

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK KİMDİR

Yaşar Nuri Öztürk, Bayburtlu bir anne ile Sürmeneli bir babanın çocuğu olarak Trabzon'un Sürmene ilçesinin Küçükdere köyünde doğmuştur. Çoğu Çaykara'da bulunan Niyazoğlu sülalesindendir. İlk eğitimini babasından Kur'an okuyarak aldı ve dokuz yaşında hâfız oldu. On yıllık klâsik medrese eğitiminden sonra hukuk ve ilahiyat tahsilini tamamladı. 12 yıl imamlık ve vaizlik yaptıktan sonra üniversiteye tekrar dönerek 1980 yılında "İslâm Felsefesi" konulu doktorasını tamamladı ve 1986 yılında aynı dalda doçent oldu.
Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca dillerinde çeşitli çalışmaları bulunan Yaşar Nuri Öztürk, 1978 ve 1982'de "Türkiye Millî Kültür Vakfı" ödülünü kazandı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi kuruldu. 19.11.1993 yılında ise Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk kurucu dekan olarak atandı.
14 Şubat 2013 tarihinde TRT sanatçısı Nazlı Kanaat ile nişanlanmıştır. Yaşar Nuri Öztürk, 3 Kasım 2002 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden İstanbul milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. Daha sonra CHP'den istifa etti. Ardından da Halkın Yükselişi Partisi’ni kurdu ve bu partinin genel başkanlığını dört yıl boyunca sürdürdükten sonra 19 Ekim 2009 tarihinde üniversite ile çok ilgilenemediği gerekçesiyle genel başkanlıktan istifa ederek aktif siyasî hayatını sona erdirmiş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AHMET 8 yıl önce

ALLAHTAN RAHMET VE MAĞFİRET DİLERİM..

Avatar
Mustafa Hasançebioglu 8 yıl önce

Kemalist bir Prf daha gerçekleri görmeye göçtü... Simdi anlar aynayı Konya'yı

Avatar
Cesur Ozkurt 8 yıl önce

CENAZE NAMAZINA GELIRDIK AMA ,DEDINYA CAMI INSANI DINDEN IMANDAN CIKARIR DIYE ,SENIDE ARTIK KILISENIN MEZARLIGINA GOMERLER .ALLAH TAKSIRATINI AFFETSIN NE DIYELIM.

Avatar
Mustafa Elmaci 8 yıl önce

Müslümanların inancı ile ilgili daha çoook reform yapacaktı. Adam elindeki ilme öylesine çok güveniyorduki az kalsın mezhep kuracaktı .Yarım kalan inkilapları tamamlayacak ve modern bir din çıkartacaktı !/ Allah nar dıyarında ebedi ikamet r mahkum etsin. ....

Avatar
Ali dayı 8 yıl önce

Ne diyelim.Tam bir zındık.

Avatar
huseyin 8 yıl önce

kimin ne olduğunu Allah bilir bence bir yıldız kaydı sanki din sizin elimizdedir haşa kafirlikle yargiliyorsunuz ne kadar ahlaksızlık hafizin ne olduğunu bi bilseni mekanı cennet olsun amin

Avatar
Tufan 8 yıl önce

Atesi bol olsun

Avatar
Mustafa 8 yıl önce

Allahım rahmet eylesin iyiliği ile kötülüğü ile o dünyaya gitti