Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Yeni kayyumlar mı geliyor?

TBMM yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, "Yeni görevlendirmeler bekleyelim mi kayyum olarak" sorusuna, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde müfettişlerin denetim yaptığını açıklayarak cevap verdi.

TEFTİŞLER SÜRÜYOR

Bakan Soylu, açıklamasında "Üç ilde müfettişlerimiz var; Diyarbakır, Van ve Mardin. Büyükşehirler. Diğer büyükşehirlerde de var. Ama buraların özelliği şu; yerinde denetim yapıyorlar ve bu konuda Türkiye'nin 81 ilinde hangi kuralları uygulanıyorsa, aynı kurallar uygulanacak. Milletin her bir kör kuruşunun hesabı devlette nasıl soruluyorsa yerel yönetimlerde de aynı şekilde bu denetim hem Meclis denetimine tabidir hem de devletin kendi kuralları içinde oluşmalıdır"  açıklamasını yaptı.

"HANGİ BELEDİYE OLURSA OLSUN..."

Soylu, "Diyarbakır, Mardin ve Van özel olarak mercek altında mı?" şeklindeki soruya ise, "Özel olarak mercek altında demiyorum. 81 vilayette nasıl teftiş yapıyorsak, rutin, oralarda da yapıyoruz. Eğer demokrasi ve hukuk devletinin dışında bir şey görürsek, hangi belediye olursa olsun, darbe, FETÖ, terör örgütüne dayanak gibi bu konudaki kararlarımızı almakta elbette millet tarafından görevliyiz. Biz milletin bize ne görev verdiğini biliyoruz ve o çerçevede hareket ediyoruz" yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.