Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Yeni Şafak ve Akit saldırılarını o örgüt üstlendi!

Rojava'da IŞİD'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden YPG'li Aziz Güler'in adını taşıyan "Aziz Güler Özgürlük Gücü Milis Örgütü" Yeni Şafak ve Yeni Akit'e düzenlenen saldırıyı üstlendi.

YENİ ŞAFAK VE YENİ AKİT SALDIRISI

Bayrampaşa'da bulunan Yeni Şafak gazetesi binası önüne gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof kokteyllerini binanın girişine attı. Aynı zamanda gazete binasına pompalı tüfekle ateş edildi.

Güvenlik görevlilerinin fark etmesi üzerine şüpheliler gazete binası önünden Aksaray-Otogar bağlantı yoluna doğru kaçtı. Molotof kokteyli atılması nedeniyle başlayan yangın güvenlik görevlilerince yangın tüpleri ile müdahale edilerek söndürüldü.

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri çevrede incelemelerde bulundu. Binanın önünde bir çanta içinde kullanılmamış molotof kokteylleri ile boş kovanlar ve kaçan şüphelilerden düşen bir çakmak bulundu.

YENİ AKİT'E POMPALI TÜFEKLE SALDIRI

Bu arada, aynı saatlerde Yeni Akit gazetesinin Küçükçekmece'deki binasına da molotof kokteylli ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Binanın arkasında bulunan otopark girişine gelen yüzleri maskeli şüpheliler, otoparkta bulunan araçlara molotof kokteyli atarak gazete binasına da pompalı tüfekle ateş etti. Şüpheliler daha sonra kaçtı.

AZİZ GÜLER KİMDİR?

Aziz Güler, Kоbаni'dе YPG sаflаrındа IŞİD'е kаrşı sаvаşırkеn ölmüştü. Cenazesi 2 ay boyunca Rojava bölgesinde bekleyen Aziz Güler'in cenazesi 19 Kasım 2015'te Türkiye'ye getirilmişti. Küçük bir grup tarafından meşalelerle karşılanan cenaze için tören düznelenmiş o törene son günlerde "PYD terör örgütü değildir" sözleri ile gündeme gelen CHPli Sezgin Tanrıkulu ve CHP'nin rezidans kraliçesi olarak bilinen GAmze Akkuş İlgezdi katılmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.