Öne Çıkanlar rusya haber abd terörist başı EKREM İNCEL

Yeniakit iddiaları kabul etti: 'Erdoğan halife olacak!'

Oda TV yer alan flaş habere göre Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Kanada’da katıldığı bir konferansta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkan seçilmesi durumunda “halife” olacağını ve Ak Saray’daki odaların “hilafet temsilcilikleri” açılacağını söyledi.

Dilipak hilafet şu an TBMM’de dedi...

 “Hilafet şu anda TBMM’ye intikal etmiştir. Bu anlamda hükümet tarafından gereği yerine getirilmektedir” diyen Dilipak, “Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçerse kendisi bu anlamda bütün İslam beldelerinden Hilafete bağlı bölgelerden muhtemelen kendisine müşavir tayin edecek ve İslam birliğinin Beştepe’deki, o 1005 odada hepsinin temsilciliklerini açacak.” dedi

Dilipak sözlerine “Hilafet kaldırılmadı” diyerek devam etti...

 ‘’Yasada ‘Cumhuriyetin şahs-ı manevisinde mündemiçtir’ denildi. Yani fonksiyonları sınırlandırıldı. Bugünki dini vakıflar ve Diyanet İşleri Başkanlığı bir kısım hizmetleri tenfiz etmekle görevlendirildi. Yasaya göre hilafet kaldırılmadı. Hilafet şu anda TBMM’ye intikal etmiştir. Bu anlamda hükümet tarafından gereği yerine getirilmektedir. Tayyip Erdoğan başkanlık sistemine geçerse, kendisi bu anlamda bütün İslam beldelerinde, hilafete bağlı bölgelerde, muhtemelen kendisine müşavirler tayin edecek ve İslam Birliği’nin Beştepe’de temsilciliklerini açacak. Zaten birilerinin Tayyip Erdoğan’a düşmanlıklarının ve kaçak saray diye yaygara koparmalarının sebebi de o. Dünyanın neresinde Osmanlı Milletler Topluluğu çerçevesinde Müslüman bir topluluk varsa, onların temsilcilerini Beştepe’de toplayacak. Çünkü yasa, devlet başkanına onların hak ve hukuklarını koruma görevi veriyor.”

Yeniakit ise iddiaları doğrular nitelikte bir habere imza attı. Haberi “skandal” olarak veren medya kuruluşları eleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.