Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Kara Kuvvetleri Komutanlığının hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan yerli füze Hisar-O'nun testleri başarıyla tamamlandı.

Test atışları kapsamında, Hisar-O, Aselsan tarafından geliştirilen füze fırlatma sisteminden dik olarak ateşlendikten sonra birinci darbe katı yakıtlı motoru ile füze kanisterinden başarılı bir şekilde ayrıldı.



YÜZDE 100 BAŞARIYLA TAMAMLADI

Programlanan manevralarıyla uçuşa devam eden füze, ikinci darbe motorunu da havada ateşledikten sonra "yüzde 100" başarıyla uçuşunu tamamladı. Test atışları kapsamında, ilk kez çift darbeli roket motoru kullanıldı.

ASELSAN VE ROKETSAN İŞBİRLİĞİ

TSK'nın alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle yarışacak nitelikteki Hisar'ın radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri Aselsan, füze sistemleri ise Roketsan tarafından geliştirildi.



FİKRİ IŞIK TEST ATIŞLARINI KOMUTA KONTROL MERKEZİNDEN İZLEDİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, milli imkanlarla üretilen orta irtifa hava savunma füzesi Hisar'ın başarıyla sonuçlanan test atışının ardından, "Güçlü savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz. Şuna inanıyorum ki biz yaparız ve hem de çok daha iyisini yaparız" dedi.

Bakan Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığının  hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak için başlatılan proje kapsamında milli imkanlarla üretilen orta irtifa hava savunma füzesi Hisar'ın test atışına katılmak için askeri helikopterle Aksaray'a gitti.



KOMUTA KONTROL MERKEZİNE GİTTİ

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Vali Aykut Pekmez tarafından karşılanan Bakan Işık, verilen brifingin ardından atışların yapılacağı alandaki test komuta kontrol merkezine geçti.

Burada Hisar'ın test atışını takip eden Bakan Işık, başarıyla gerçekleşen atışın ardından Türk mühendislerini alkışlayarak tebrik etti. Komuta kontrol merkezine 11 kilometre uzaklıktaki füze atış alanını da inceleyen Fikri Işık, görevlilerle sohbet etti.



MİLLİ SAVUNMA SİSTEMLERİNİ GELİŞTİRMEK VATAN BORCU

Bakan Işık, test atışının ardından Roketsan ve Aselsan'da görevli mühendislere hitap etti. Işık, savunma sistemlerini milli ve yerli imkanlarla geliştirmenin "vatan borcu" olduğunu belirtti.

DOST BİLDİĞİMİZ ÜLKELER EN KÜÇÜK SORUNDA AMBARGO KOYUYOR

Kritik sistemlerin geliştirilmesinin Türkiye için "tek yol" olduğunu vurgulayan Işık, "Birtakım dost bildiğimiz ülkeler, en küçük bir sorunla karşılaştığımız zaman hemen bir ambargo koyma, kısıtlama getirme gibi alışkanlığa sahipler. Onun için bütün kritik teknolojilere sahip olma, onları geliştirme ve dünyanın sayılı ülkelerinden biri olma hedefimiz var. Onu da sizler yapacaksınız. Bunu sizin gibi gerçekten iyi eğitim almış değerli arkadaşlarımız yapacak. Bizler de sizlerin sürekli önünüzü açacağız, sizleri destekleyeceğiz. Çalışmalarınıza maddi ve manevi her türlü katkıyı vereceğiz."ifadelerini kullandı.



ÜLKEMİZE YAN BAKAMAZLAR

Sonuç olarak kazananın Türkiye olacağına dikkati çeken Işık, "Eğer biz burada güçlü savunma sistemlerine sahip olursak hiçbir ülkenin, ülkemize yan bakma durumu olamaz. Şuna inanıyorum ki biz yaparız ve hem de çok daha iyisini yaparız. Emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TEST ATIŞLARI 100'DE YÜZ BAŞARILI

Test atışlarının yüzde 100 başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Işık, amaçlarının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) caydırıcı gücünü artırmak olduğunu, bu hedefe ulaşmanın da hava ve füze savunma sistemi konusunda dünyada söz sahibi olabilmekten geçtiğini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.